Zweedse iPhone-gebruikers hebben langer kunnen slapen door fout Vodafone

Zweden hebben vanmorgen 2 uur langer kunnen slapen door een tijdsynchronsatiefout bij Vodafone. Hierdoor werd de tijdzone 2 uur verschoven waardoor de wekkerfunctie van de iPhone niet op tijd waarschuwde.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Zweden verslapen 2 uur door gebruik iPhone als wekkerVanmorgen hebben veel Zweedse iPhone-gebruikers extra lang kunnen slapen. Zweden die hun iPhone als wekker gebruiken werden 2 uur later gewekt door een synchronisatiefout van Vodafone. Het verschil trad op tussen 1:00 uur vannacht en 8:00 uur vanmorgen lokale tijd. Hoeveel iPhone-gebruikers zijn getroffen is niet bekend, maar er zijn op Twitter aardig wat berichten te vinden. Joakim Jardenberg blogde als eerste erover, aan de hand van deze berichten.


Het probleem is ontstaan door onderhoud. De synchronisatie liep niet zoals het hoorde en hierdoor is een verschil in tijdzone op de iPhones doorgevoerd. Bij gebruikers die automatische tijdssynchronisatie aan hadden staan trad zo een verschil van 2 uur op. Het probleem is overigens niet voorbehouden aan de iPhone: ook Android- en Windows Mobile-gebruikers werden te laat wakker. Wie is de eerste Nederlandse operator die ons twee of meer extra uurtjes uitslaaptijd gunt?

Bron: Royal Pingdom

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.