Zoek mijn iPhone-functionaliteit makkelijk te omzeilen in iOS 7

De zoekfunctie Zoek mijn iPhone is verwaarloosbaar bij een gestolen iPhone als het Control Center vanaf het lockscreen zichtbaar is.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

control centerApple’s Zoek mijn iPhone-functie, waarmee je een kwijtgeraakte of gestolen iPhone kan lokaliseren via iCloud.com en op afstand kan deactiveren, valt makkelijk te omzeilen. Dieven die een iPhone in handen krijgen, hoeven daarvoor niet eens het toestel uit te zetten. Dankzij het nieuwe Control Center is het mogelijk de iPhone in vliegtuigstand te zetten, waardoor het toestel niet meer wordt gelokaliseerd door Zoek mijn iPhone. Het maakt niet uit of je een cijfercode op je toestel hebt ingesteld of niet. Het probleem valt makkelijk te omzeilen, maar daarbij sneuvelt wel een van de handigheidjes van iOS 7.

In de Instellingen binnen iOS 7 kan je instellen dat het Control Center niet te benaderen is vanaf het beginscherm (lockscreen). Dat moet het probleem verhelpen. Het Control Center uitschakelen in het beginscherm betekent echter ook dat je niet de andere handigheidjes meer hebt van het Control Center. Je kan zo niet snel de zaklamp aanzetten, Wi-Fi in- of uitschakelen of de iPhone op ‘niet storen’ zetten.

De omvang van het euvel is overigens niet erg groot. Een dief kan hetzelfde bereiken door een simkaart uit de iPhone te halen en uit de buurt te blijven van bekende Wi-Fi-netwerken. Daarentegen is Zoek mijn iPhone uitschakelen met de nieuwe functie natuurlijk wel handiger en sneller dan een simkaart uitnemen.

De oplossing: Control Center uitschakelen op beginscherm

Het inschakelen van de vliegtuigstand vanuit het beginscherm op de iPhone is eenvoudig te voorkomen:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Bedieningspaneel
  3. Schakel Op toegangsscherm uit zodat de knop wit wordt.

Met dank aan Steven van der Scheer voor de tip, Paul Pols voor de feedback.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:20
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen bedieningspaneel, beveiliging, control center, firmware, ios 7, zoek mijn iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.