Opladen met onofficiële Lightning-accessoires onmogelijk vanaf iOS 7

Opladen met onofficiële Lightning-kabels lijkt vanaf iOS 7 niet meer mogelijk. Meerdere iCulture-lezers lopen tegen problemen aan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 onofficiele kabelsVeel onofficiële Lightning-kabels lijken niet meer te werken op de iPhone 5, iPad mini, iPad vierde generatie en iPod touch vijfde generatie na het installeren van iOS 7. In eerdere betaversies van iOS 7 werd er al gewaarschuwd dat een onofficiële kabel minder goed kon werken zodra je deze aansloot. In de uiteindelijke versie van iOS 7 laden deze kabels helemaal niet meer op. Het gaat hierbij om Lightning-kabels die niet door Apple zijn gecertificeerd. Kabels gemaakt door andere accessoiremakers kunnen wel werken, zolang er licentiekosten zijn betaald om Apple’s officiële Lightning-techniek te mogen gebruiken.

We horen van verschillende lezers dat ze niet langer met onofficiële kabels kunnen opladen. Ook 9to5Mac stuitte op het oplaadprobleem. Niet alleen iPhone-kabels lijken getroffen: ook onofficiële docks en vermoedelijk andere accessoires laden je iPhone niet op via de Lightning-aansluiting.

https://twitter.com/M_Hooijmans/status/380700741494910976

De oplaadblokkade lijkt echter enigszins sporadisch voor te komen. Andere iOS 7-gebruikers krijgen wel de melding, maar kunnen daarna alsnog de iPhone van stroom voorzien. Het kan zijn dat het systeem op het moment alleen selecte kabels weet te herkennen. Voor sommigen lijken onderstaande stappen te werken:

  1. Sluit de kabel aan op een usb-poort of -adapter
  2. Stop de kabel in je iPhone
  3. Druk de waarschuwing weg
  4. Ontgrendel je iPhone
  5. Druk verdere waarschuwingen weg
  6. Houd het scherm ingeschakeld
  7. Trek de Lightning-kabel los
  8. Sluit hem weer aan
  9. Druk de waarschuwing weer weg

De iPhone zou bij sommigen hierna opladen.

In de Lightning-kabels zitten speciale chips verwerkt die de verbinding verifiëren. Met deze chips kan de kabels ook de functies van de pinnen in de Lightning-kabel veranderen, om zo alleen op te laden of ook te synchroniseren. Fabrikanten die deze chips in Lightning-kabels willen verwerken, moeten een licentie afsluiten bij Apple. Heb je een kabel gekocht in de iCulture Shop, dan zou hij moeten werken. Alle kabels daar zijn gecertificeerd.

Een paar bedrijven zijn er echter in geslaagd om dit systeem te omzeilen, zodat hun Lightning-kabels alsnog gebruikt kunnen worden om iPhones op te laden. Met het nieuwe beveiligingssysteem in iOS 7 is het echter alsnog niet mogelijk om de onofficiële kabels te gebruiken. Eenmaal aangesloten worden iPhones en iPads niet opgeladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 18:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ios 7, lightning, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.