Zo voorkom je een zwart-witachtergrond in WhatsApp

Het inschakelen van 'maak kleuren donkerder' in iOS 7.1 toont achtergronden in WhatsApp in zwart-wit. Zo los je het op.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp achtergrond headerIn ons recente artikel met vijf tips om iOS 7.1 te verbeteren, gaven we een aantal handige tips om ergernissen in iOS 7.1 te verhelpen. We benoemden onder meer een oplossing om schermkleuren in iOS 7.1 minder fel te maken. Bij sommige gebruikers blijkt dit echter een onbedoeld effect te hebben op de apps die ze gebruiken. iCulture-lezer Eric van Altenborg wijst ons erop dat WhatsApp gekleurde achtergronden opeens in zwart-wit toont, zoals te zien is in de screenshots onderaan dit artikel.


Hij heeft contact gezocht met WhatsApp en die laat in een mail weten dat men ervan op de hoogte is: “De volgende versie van WhatsApp behoudt de kleur van een achtergrond als de optie ‘Maak kleuren donker’ is ingeschakeld”. Tot die tijd adviseert WhatsApp om te kiezen voor een zwarte of witte achtergrond of de optie in de instellingen tijdelijk uit te schakelen:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Tik op de optie Verhoog contrast.
  3. Schakel de optie Maak kleuren donkerder uit

Onderstaande screenshots (links/boven met gekleurde achtergrond; rechts/onder in zwart-wit) tonen het verschil wanneer de optie wel of niet is ingeschakeld.

WhatsApp met gekleurde achtergrond WhatsApp met zwart-wit achtergrond

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Met dank aan tipgevers Eric van Altenborg & Bas Lammers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.