iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was woensdag 19 maart

In de iCulture Vandaag onder andere: moet je een Chromecast of een Apple TV kopen? En wat kan je allemaal met een Chromecast en iOS?

ChromecastNiet alleen de publieke omroep en de gemeenteraden nemen het verloop van de dag door. In de iCulture Vandaag doen we dat elke doordeweekse dag om 22.00 uur – en deze verkiezingswoensdag is dat niet anders. Vandaag domineert het nieuws dat de Google Chromecast in Nederland verkrijgbaar is en we duiken er meteen op. Moet je een Apple TV of een Chromecast kopen – en wat kan je vanaf iOS op Google’s tv-stick?

Nieuws

Apps

 • Zó voorkom je een zwart-wit scherm in WhatsApp.
 • De tijd dat je onderuit gezakt naar Goede Tijden Slechte Tijden kon kijken, is voorbij. GTST Quiz voor iOS maakt er een strijd van.
 • Live TV Kijken voor iPad en iPhone is een ietwat schimmige, maar wel goed functionerende app om… nou ja, je snapt hem.
 • Beter bevallen kan met Doula, een ‘bevallingscoachapp’ voor iPhone.
 • Snel een simpele grafiek of diagram maken? Graphly helpt je ermee.
 • Vocabulary.com is een iPhone-app waarin je op een speelse manier aan een ruimere Engelse woordenschat wordt geholpen.
 • Elephant Bites is zo’n creatieve todo-app, dat hij redacteur Lisa al verleidde tot een rijmpje in de artikelkop.

Rubrieken

Nog meer vandaag

Time Out for Dribbble iPhoneApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Als je als jonge appontwikkelaar gecharmeerd bent van apps en design, wat is dan je eerste app? Wander Siemers is slechts 15 jaar, komt uit Amsterdam en bracht de Time Out for Dribbble (€1,79, afgebeeld) uit. Dribbble, inderdaad: het showcase-platform voor ontwerpers in met name digitale categorieën. In de app van Siemers zie je gevolgde designers, nieuwe inzendingen en populaire ontwerpen.
 • De Nederlandse kilometerregistratie-app Kilometerbeheer (gratis) heeft in een laatste update een inhaalslag gemaakt. Je kan nu ritten wijzigen nadat je ze hebt aangemaakt, hebt een optie om je tankstops te wijzigen en kan filteren op ritten en tankstops per actieve auto. Zo zijn er nog meer vernieuwingen die meer dan welkom waren: zo zie je nu de afgelegde afstand in het rittenoverzicht.
  • Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

   Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 22:03
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.