Knoppenbalk in Google Maps.

Google Maps heeft nu een snelle knoppenbalk voor belangrijke functies

Google Maps heeft met ingang van de meest recente versie een nieuwe knoppenbalk onderaan het scherm. Hiermee bereik je snel de belangrijkste functies van de app, zoals de kaart, navigatie met de auto en het openbaar vervoer.

Google Maps heeft de afgelopen maanden al enkele wijzigingen aangebracht in de weergave van de app. Zo hebben de kaarten een nieuwe look gekregen en met de meest recente versie is het de beurt aan de bediening van de app. Onderaan de app vind je nu een knoppenbalk met drie belangrijke functies: Verkennen, Auto en Ov. Dankzij deze balk is het makkelijker om deze opties te gebruiken.

Nieuwe knoppenbalk in Google Maps

De knoppenbalk werd een jaar geleden al toegevoegd aan de Android-versie van Google Maps, maar is nu dus ook aanwezig in de iOS-versie. In het tabblad Verkennen bekijk je de omgeving en kun je filteren op zogenaamde POI’s (Point of Interest). Je bekijkt hier bijvoorbeeld welke restaurants er in de buurt zijn en waar je kunt tanken. Ook vind je hier foto’s uit de omgeving. Tik je op het tabblad Auto, dan wordt op de wegen met kleurtjes weergegeven hoe druk het op de weg is. Bovendien zie je hoe lang het bijvoorbeeld duurt om naar je werk te rijden. Tot slot zie je bij het onderdeel Ov de bushaltes op de kaart en verschijnt een onderaan een lijst van ov-lijnen.

Knoppenbalk in Google Maps.

De update zorgt er bovendien voor dat de app er wat beter uit ziet op de iPhone X. In december werd Google Maps geschikt gemaakt voor de iPhone X, maar de uitvoering daarvan kon een stuk beter. Zo werd een tekstbalk helemaal onderaan het scherm weergegeven, nagenoeg tegen de home indicator aan. Doordat er nu een knoppenbalk is toegevoegd, is er meer ruimte voor deze home indicator. De kans dat je per ongeluk de app afsluit terwijl je op de onderste balk in Google Maps tikt, is daardoor kleiner geworden.

Pictogrammen in Google Maps
Tot slot heeft Google nog een grappige wijziging doorgevoerd. Als je in de app aangegeven hebt wat je thuis- en werkadres is, dan kan je deze adressen nu ook voorzien van een grappig icoontje. Wil je liever dat je woonadres weergegeven wordt met een boomhut of je werkadres met een draak, dan kan dat nu. Ga hiervoor naar het hoofdmenu via de knop linksboven en tik op Mijn plaatsen. Tik dan op de drie stipjes achter het adres dat je wil aanpassen en kies voor Pictogram wijzigen.

Pictogrammen voor adressen in Google Maps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2018, 10:15
Categorie Apps
Onderwerp google maps
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.