Zaterdagkoopjes: IM+, Flick Fishing, WebMessenger

Drie applicaties die in de aanbieding zijn willen we onder de aandacht brengen: de messenger-applicaties IM+ en WebMessenger en de game Flick Fishing.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

IM+Het is zaterdagmiddag, tijd om eens lekker te gaan shoppen! In de App Store natuurlijk, waar weer leuke aanbiedingen te vinden zijn. Zo krijg je extra veel korting op IM+ en Flick Fishing en zijn is de voorheen betaalde applicaties iTranslate en WebMessenger nu helemaal gratis.
Tot 2 februari krijg je maar liefst 90 procent korting op de messenger-applicatie IM+. Je kunt hiermee chatten via de netwerken van AIM/MobileMe, MSN/Windows Live, Yahoo, ICQ, Jabber, Google Talk en MySpaceIM (helaas geen Skype). De applicatie heeft een IM Push-functie, waarbij het na het verlaten van de applicatie lijkt of je online blijft. Eventuele updates worden daarna via e-mail naar je toegestuurd en de reacties die je terugmailt worden als messaging-berichten afgeleverd bij de ontvanger.

Omdat binnenkort IM+ 1.7 eraan komt, kun je nu IM+ extra goedkoop aanschaffen: van €7,99 voor €0,79. Gratis updates die er binnenkort aankomen: ontvangen en verzenden van foto’s, verzenden van spraakberichten en ondersteuning voor meerdere interfaces. Helaas kan IM+ nog niet tippen aan die andere prijzige messenger-applicatie (BeejiveIM), maar de korting is mooi meegenomen.

Installeren: IM+ (tijdelijk €0,79)

flick_fishingGeen zin om te gaan winkelen, maar wel om te vissen? Flick Fishing is dit weekend ook in de aanbieding (van €2,39 naar €0,79). Flick Fishing is een visspel, waarbij je je hengel moet uitwerpen met een gooibeweging. Door de juiste combinatie aas, locatie en techniek te vinden vang je de grootste kanjers. Met een draaibeweging op het touchscreen haal je de vis binnen, waarbij je voorkomt dat de lijn breekt. Er zitten 6 vislocaties, 9 soorten aas, 12 toernooien en tientallen verschillende vissen in het spel. Met de Brag-functie kun je aan vrienden laten zien hoe groot de vis is, die hebt gevangen.
De game Flick Bowling van dezelfde ontwikkelaar was een tijdje geleden al afgeprijsd van €3,99 naar €0,79).

Installeren: Flick Fishing (€0,79)

webmessengerWebMessenger is een chatapplicatie, speciaal bedoeld voor zakelijke gebruikers. Je kunt op de iPhone of iPod touch in contact blijven met collega’s en vrienden via de protocollen van AIM, MSN Live Messenger, Yahoo, Google Talk, Jabber en Reuters. WebMessenger legt extra nadruk op beveiliging: de berichten worden met SSL-encryptie verstuurd en je wachtwoord is met RSA assymmetrische encryptie afgeschermd. WebMessenger heeft ook een oplossing gevonden voor gebruikers die de applicatie moeten verlaten en toch in contact willen blijven: achtergrond IM. Binnenkomende berichten worden in een wachtrij (op de server van de ontwikkelaar) gezet totdat je weer contact maakt. Dat zou problemen kunnen geven – de verzender denkt dat het bericht gewoon aankomt en als je vervolgens op je desktop inlogt in Live Messenger krijg je de berichten uit de wachtrij niet meer omdat ze al bij de ontwikkelaar van WebMessenger zijn afgeleverd. Maar misschien is hier een goede oplossing op verzonnen.
WebMessenger ondersteunt diverse vreemde talen en smiley’s. Voorheen kostte deze applicatie €3,99 – nu is ‘ie helemaal gratis.

Installeren: WebMessenger (gratis)

We kregen ook nog een tip van Just, die aanraadt om de gratis applicatie iTranslate te gebruiken als je geen geld over hebt voor de ‘dure’ Van Dale-woordenboeken (die nu ook in een Nederlandse, Duitse en Franse versie in de App Store te vinden zijn). iTranslate bestaat echter al wat langer en maakt in feite gebruik van Google Translate. De Pro-versie kost €1,59. Een andere ontwikkelaar brengt onder de titel iTranslate Ultimate (Lite) ook een aantal soortgelijke ‘woordenboeken’ uit.

WebMessenger werd ingestuurd door een onbekende tipgever (waarschijnlijk via PM aan Jean-Paul)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2009, 16:32
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, applicaties, bowling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.