YouTube Music-app

Muziekvideo’s kijken: YouTube Music voor iOS nu te downloaden (VS)

De YouTube Music-app voor iOS is nu te downloaden in de Amerikaanse App Store. Je kunt ermee naar officiële en legale muziekvideo's kijken. Als je YouTube Red-abonnee bent luister je zonder reclames.

YouTube en Vevo zijn de twee bekendste diensten om muziekvideo’s te kijken. Speciaal voor mensen die hun muziekvideo’s het liefst via YouTube kijken is er nu een aparte app: YouTube Music voor iOS. De app is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. De eerste 14 dagen zijn gratis, daarna moet je YouTube Red-abonnee zijn om nog langer reclamevrij te kijken. Dat kost €9,99 per maand via YouTube zelf en €12,99 via de iOS-app (vanwege het feit dat Apple ook een deel van de opbrengst wil). Betaal je niet, dan kun je nog steeds

YouTube Music: alleen voor muziek

Het lijkt erop dat YouTube zich steeds meer wil specialiseren in onderwerpen. Vorige maand kwam er een aparte YouTube-app voor games uit en nu is er een aparte app voor muziek. Dat je moet betalen voor deze muziek-app was eigenlijk wel te verwachten. Normaal gesproken haalt YouTube muziekvideo’s waarmee rechten worden geschonden offline. Nu kun je ze zonder schuldgevoelens beluisteren op een legale manier, waarbij de artiesten er ook nog iets aan overhouden.

YouTube Music op iOS YouTube Music op iOS

YouTube Music is geen vervanger voor Google Play Music (of voor Apple Music, voor het geval je dat gebruikt). Die diensten bieden miljoenen nummmers om vooral met je oren naar te luisteren. Bij YouTube Music gaat het ook om de beelden. De afgelopen maanden is de app getest door een aantal Android-gebruikers, om te kijken hoe muziekverslaafden omgaan met YouTube en welke functies ze in zo’n app zouden willen hebben. Je kunt kijken naar optredende muzikanten, maar er is ook een audio-only-mode waarbij je alleen maar hoeft te luisteren. Ook kun je muzieknummers offline afspelen.

YouTube Music leert je muzieksmaak steeds beter kennen

De YouTube Music-app bevat stations die op jouw smaak zijn afgestemd. Het kan gaan om officiële video’s, speciale mixes of covers van een bepaald nummer. Het is de bedoeling dat je eindeloos blijft kijken en luisteren. Met duimpjes omhoog of omlaag kun je aangeven of een bepaald nummer je aanspreekt. Net als Apple heeft Google voor deze dienst ook voor wat ‘menselijke curatie’ gekozen: je krijgt bij het opstarten van de app meteen wat aanbod te zien, met nummers die op het moment populair zijn. Ook zijn er stations per genre. Naarmate je de app langer gebruikt, leert YouTube je beter kennen en wordt het muziekaanbod steeds beter op jouw smaak afgestemd.

Wie meer wil weten neemt een kijkje in deze blogposting van Google, waar de filosofie achter de dienst wordt uitgelegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 18:42
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.