Castro-icon

Podcast-app Castro voortaan gratis met 3D Touch en Spotlight Search

Podcast-app Castro is voortaan gratis en voegt 3D Touch, Spotlight Search en een donatieknop toe. Deze donaties ontgrendelen geen extra functies.

Castro-icon
De alternatieve podcast-app Castro stapt vandaag over naar versie 1.5: een tussenstap om het wachten op versie 2.0 wat makkelijker te maken, die de nodige veranderingen doorvoert.

Versie 1.5 van Castro ondersteunt de mogelijkheden van iOS 9, zodat je podcasts op kunt zoeken via Spotlight Search en snelle acties uit kunt voeren door dankzij 3D Touch stevig op het app-icoon te tikken. Pauzeer of speel op die manier een podcast af, of start een willekeurige aflevering.

Castro ondersteunt Peek & Pop

Met 3D Touch kun je in de app Peeken en Poppen om afleveringen te bekijken zonder het venster te verlaten. Ook is er een in-app Safaribrowser toegevoegd, zodat je Castro niet meer hoeft te verlaten als je op een link tikt. Deze instelling kun je ook weer uitzetten als je liever gewoon je browser naar keuze opent.

Castro Castro

De belangrijkste vernieuwing voor mensen die Castro nog niet gebruiken is het nieuwe verdienmodel dat de app hanteert. De app is voortaan volledig gratis te downloaden, en als je wilt kun je geld doneren aan de ontwikkelaars.

Doneer niet voor extra functies

Met een donatie ontgrendel je geen extra functies. Castro gaat hiermee podcast-app Overcast achterna, die onlangs ook volledig gratis werd. In de appbeschrijving staat dat Casto 2.0 nog enkele maanden op zich laat wachten, maar dat de ontwikkeling van het grote project goed gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 18:02
Categorie Apps
Onderwerpen castro, Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.