YouTube Kids 512

YouTube Kids nu beschikbaar in Amerikaanse App Store

Het kindvriendelijke YouTube Kids staat nu in de App Store - maar alleen in Amerika. Met de app hebben kinderen beperkte toegang tot een kindvriendelijke versie van YouTube.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

YouTube Kids 512Google heeft vandaag YouTube Kids uitgebracht voor de iPhone en iPad. Met deze speciale YouTube-app kunnen kinderen alleen video’s voor alle leeftijden bekijken. De interface heeft daarnaast grotere en simpelere knoppen, waardoor jonge gebruikers hem makkelijker bedienen. Eén nadeel: de app staat op het moment alleen in de Amerikaanse App Store.

YouTube Kids heeft speciale opties voor ouders, waarin ze het maximale volume en zoekopties kunnen inperken. Daarnaast is het mogelijk om een timer in te stellen, waardoor YouTube Kids voor slechts een bepaalde periode gebruikt kan worden.

YouTube Kids

Lees ook: YouTube op iPhone, iPad, Apple TV: alles wat je wilt weten

Je kunt YouTube Kids uit de Amerikaanse Apple Store downloaden door hiervoor een speciale Apple ID aan te maken. Het lijkt er echter op dat Nederlandse gebruikers nog niet veel aan de app hebben. De toegankelijke video’s in YouTube Kids zijn met de hand geselecteerd. Op het moment zijn dit uitsluitend Engelstalige filmpjes.

Google kondigde YouTube Kids afgelopen week aan. De app gaat concurreren met ondermeer het Nederlandse Koekoek TV, wat een soortgelijke functionaliteit biedt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2015, 12:35
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.