batterij-ios-7

Apple haalt batterij-experts Samsung in huis

Apple heeft batterij-experts van Samsung verhuisd naar Cupertino, waar ze zelfstandig mogen werken aan projecten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

batterij-ios-7Apple haalt steeds meer batterijexperts van Samsung in huis. Daarnaast zijn er eerder Samsung-medewerkers met veel technische kennis naar Apple overgestapt. Het is alweer de tweede keer in korte tijd dat we horen hoe Apple zijn batterijteam aan het uitbreiden is. Mogelijk wordt er in Cupertino gewerkt aan de batterij voor de Apple Car, die volgens eerdere berichten als codenaam Project Titan heeft.

De nieuwe geruchten zijn afkomstig van anonieme Samsung-medewerkers die spraken met The Korea Times. Apple zou druk bezig zijn met het rekruteren van Samsung-personeel met een expertise op het gebied van accu’s. De ingelijfde batterijexperts worden naar het hoofdkwartier in Cupertino verhuisd. De nieuwe werknemers krijgen veel meer betaald bij Apple, en krijgen extra vrijheid bij projecten.

Afgelopen week werd Apple aangeklaagd door accufabrikant A123, omdat personeel op agressieve wijze bij dit bedrijf wordt weggelokt. A123 maakt accu’s voor bijvoorbeeld Daimler, BMW, General Motors en McLaren. Het leek te wijzen op een groot accuproject binnen Apple, speciaal voor de Apple Car. Het nieuwe personeel is echter afkomstig van Samsung, waar juist veel mobiele experts werken.

We moeten hoe dan ook nog even op de Apple Car wachten: volgens de laatste berichten komt de auto pas in 2020. Je kunt je bijlezen in ons dossier over de Apple Car.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 19:03
Categorie Geruchten
Onderwerpen accu, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.