YouTube gaat reclames tonen in mobiele video’s

Google heeft TrueView aangekondigd, reclames in YouTube bij mobiel gebruik. Een aparte YouTube-app in iOS zal misschien gunstig uitpakken, als Google straks meer armslag heeft met een losse app.

reclame youtube skip adGoogle heeft vandaag aangekondigd dat ze TrueView-advertenties gaan vertonen op mobiele apparaten. TrueView-reclame is na een paar seconden over te slaan, net als bij de reclames in de desktopversie van YouTube. Het nieuws komt vlak nadat ontdekt werd dat de officiële YouTube-app uit iOS 6 is verdwenen. Toch zal Google misschien niet rouwig zijn om het feit dat de YouTube-app niet meer standaard in iOS 6 zit.

Ze hebben nu de mogelijkheid om de app vaker te updaten en zitten niet meer aan versie-updates van iOS vast. Maar het biedt nog een andere mogelijkheid: het vertonen van advertenties aan mobiele gebruikers. In de YouTube-app die deel uitmaakte van iOS was dat niet toegestaan.

Door een eigen YouTube-app met reclame te maken kan Google geld verdienen op iOS, wat volgens The Next Web meer geld voor Google oplevert dan Android. Ze hoeven in een eigen app bovendien hun inkomsten niet te delen met Apple. Door koppelingen te maken vanuit zoekresultaten in Google en door te linken naar Chrome kan Google nog meer mensen binnen de eigen apps houden. Overigens betekent het inschakelen van reclame voor mobiele video’s ook dat meer partijen hun video’s ook mobiel beschikbaar zullen maken. Een bekende partij die mogelijk video’s nu wel voor mobiele weergave vrijgeeft is VEVO, bekend van heel veel muziekvideo’s.

Eerder deze week ontdekten we dat YouTube op de iPad niet meer schermvullende video’s afspeelt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 21:16
Categorie Apple
Onderwerpen google, reclame, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.