youtube-ipad-liggend

YouTube gaat kindvriendelijke app uitbrengen

YouTube wordt binnenkort een stuk aantrekkelijker voor ouders met jonge kinderen: er komt een kindvriendelijke versie van de app genaamd YouTube Kids, met een selectie aan filmpjes en een versimpelde interface.

youtube-ipad-liggendGoogle is van plan om volgende week een kindvriendelijke versie van YouTube genaamd YouTube Kids uit te brengen. In de app zijn enkel video’s gepast voor kinderen toegankelijk, waardoor ouders zich geen zorgen meer hoeven te maken als een kind op YouTube zit.

Lees ook: YouTube op iPhone, iPad, Apple TV: alles wat je wilt weten

YouTube Kids zal op maandag 23 februari in de App Store staan. De app gaat niet alleen video’s voor kinderen filteren: ook het ontwerp is speciaal toegespitst op de jongste gebruikers. YouTube Kids heeft grote iconen en laat je zo min mogelijk scrollen, waardoor de kans op verwarring kleiner is. Ouders kunnen in YouTube Kids een timer instellen, zodat kinderen maar voor een bepaalde periode YouTube mogen kijken.

Volgens The Verge zal de app op maandag verschijnen voor Android. Het is nog niet bekend wanneer de iOS-versie van YouTube Kids wordt uitgebracht.

De komst van YouTube Kids maakt de grote videosite een stuk vriendelijker voor jonge videokijkers, maar het is slecht nieuws voor een aantal ontwikkelaars. Met de nieuwe app biedt Google namelijk functies die we ook kennen uit andere apps, zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Koekoek TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 8:35
Categorie Apps
Onderwerpen google, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.