Facebook laat je stickers op foto’s plakken

Facebook's stickerfunctie is in de iOS-app uitgebreid: sommige gebruikers kunnen de plakplaatjes nu ook op foto's plaatsen.

Het is in de Facebook-app voortaan mogelijk om stickers in foto’s te gebruiken. Hiermee zet je bijvoorbeeld een cartoonwezentje naast je, of kun je een grote emoticon over je gezicht plakken. De stickerfunctie was al langer aanwezig in de Facebook-app, maar was tot nu toe beperkt tot privéberichten en reacties. Een bijzondere nieuwe functie, maar wel eentje die nog niet iedereen mag gebruiken.

Facebook stickers foto's

Het lijkt er op dat Facebook de stickeroptie voor foto’s geleidelijk uitrolt. Bij Engadget konden ze de knop al indrukken, maar in onze Facebook-app is hij nog niet beschikbaar. Dat doet Facebook vaker: vorige week werden er geluidseffecten toegevoegd aan de iOS-app, maar sommige gebruikers bleken ze al iets langer te horen.

Gebruikers met toegang tot de stickerfunctie, kunnen hier gebruik van maken via een speciale knop onder iedere geüploade foto. Deze knop wordt in de foto zelf getoond.

De Facebook-app is iets langer dan een week niet bijgewerkt, maar de nieuwe stickerfunctie voor foto’s werd vannacht pas opgemerkt. Het lijkt er op dat Facebook de aanpassing op afstand heeft geactiveerd, waardoor we er nu pas gebruik van mogen maken. Facebook staat er om bekend nieuwe functies op deze manier beschikbaar te stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 10:29
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.