Mobiele website YouTube voor iPad opnieuw gewijzigd

De YouTube-app voor de iPad heeft een ander uiterlijk gekregen. Eerder verdween al de schermvullende weergave, nu is het uiterlijk ook iets aangepast.

youtube ipad app lijstjeDe YouTube-app voor de iPad heeft sinds vanavond voor sommige gebruikers een ander uiterlijk gekregen. Bij het bezoeken van de nieuwe YouTube-com krijg je een weergave te zien die meer lijkt op de desktopversie. Hieronder zie je een aantal screenshots, die je kunt vergelijken met de oude weergave. De afgelopen dagen merkten we al wat veranderingen aan de YouTube-speler op de iPad. Het bleek plotseling niet meer mogelijk om video’s schermvullend te bekijken. Een alternatief is om de YouTube-app te gebruiken die in iOS 5 wordt meegeleverd, maar die gaat in iOS 6 verdwijnen. Toen we de nieuwe YouTube-speler bespraken, merkten we al op dat de interface erg lijkt op wat je op desktopcomputers ziet.

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren zodra iOS 6 verschijnt en mensen gaan upgraden. Het ligt voor de hand dat Google een aparte YouTube-app gaat uitbrengen voor iPhone en iPad, maar officieel is dit nog niet aangekondigd. Volgens Apple is er niets bijzonders aan de hand en liep gewoon het contract tussen Apple en Google af.

Eerder deze week schreven we ook nog over een andere verandering bij YouTube: er zullen voortaan ook op mobiele platformen advertenties worden getoond. Je kunt ze gelukkig wel na een paar seconden wegklikken.

youtube ipad app

youtube webapp

youtube ipad webapp

Tip en screenshots via @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 22:19
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.