Apple verbiedt verkoop iPhone 5-ombouwkits

Apple roept de verkoop van de iPhone 5-ombouwkit een halt toe. In een e-mail eist Apple dat de site stopt met het aanbieden van het product. De site probeert de verkoop op zijn beurt nog 48 uur voort te zetten.

iPhone 5 modEen website die ombouwkits biedt waarmee je van de iPhone 4S een iPhone 5 kunt maken, moet de verkoop staken. Dit eist Apple in een e-mail aan de verkopers. De site zou meerdere rechten schenden door een nep-product van Apple aan te bieden. De site zegt de verkoop hooguit 48 uur voort te mogen zetten, maar de servers zijn nu al moeilijk te bereiken.

De verkopers kregen de volgende e-mail van Apple’s advocaten:

Wij zijn geautoriseerd om waarschuwingen en takedowns in naam van Apple Inc. (“Apple”) te versturen, de eigenaar van het geregistreerde Apple-logo (onder andere) waarin we hierna zullen refereren als het Apple-handelsmerk.

Wij verzoeken uw hulp met een website gehost bij xxx INC die Apple’s intellectuele eigendomsrechten schendt.

De website, http://iphone5mod.com/, biedt en verkoopt merchandise met een nep-versie van het Apple-handelsmerk. Dergelijk illegaal gebruik van Apple-handelsmerken is een schending van de de wet.

Apple staat erom bekend vaker de verkoop van producten te staken. Zo werd een levensecht uitziend poppetje van de markt gehaald, omdat het teveel op Steve Jobs leek. De timing van de iPhone 5-ombouwkit is wel opmerkelijk: de case kwam vrij recentelijk voorbij op veel Apple-blogs.

De ombouwkit zorgt ervoor dat de achterkant van de iPhone 4S lijkt op de achterkant die in geruchten voorbijkwam. Een perfecte replica van de iPhone 5 heb je dan natuurlijk niet: deze zou volgens meerdere bronnen namelijk een 4-inch scherm krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 17:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp casemod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.