youtube-1440p

YouTube-app voor iOS krijgt verbeterde muziekfuncties

YouTube heeft een update van de iOS-app uitgebracht, met meer muziekfuncties, mixen en aanbevolen muziekvideo's, plus YouTube Music Key.

Google heeft een update voor de YouTube-app uitgebracht, waarmee het makkelijker wordt om door muziek te bladeren. Er zit nu een aparte muziekpagina in met aanbevelingen welke muziek je zou moeten luisteren. Verder is het mogelijk om een eindeloze YouTube-mix te maken, gebaseerd op je favoriete nummer of artiest. Een optie om volledige albums meteen te streamen vanuit de zoekfunctie, maakt het af.

youtube-muziek-tabblad youtube-muziekvideos

De aanpassingen sluiten aan op de plannen van YouTube om zich meer op muziek te richten. Vannacht kondigde YouTube een abonnementendienst aan met de naam Music Key. Je krijgt daarmee streaming muziek en achtergrondmuziek zonder reclame te horen. Het werkt ook offline. Je krijgt met YouTube Music Key onbeperkt toegang tot Google Play Music. Helaas is de dienst nog niet in Nederland en België te gebruiken en werkt het voorlopig alleen op uitnodiging. Een bredere release wordt in 2015 verwacht.

Heel wat mensen gebruiken YouTube al als jukebox voor onderweg. Terwijl je bij Spotify en soortgelijke muziekdiensten moet betalen, zijn op YouTube de clips gewoon gratis te bekijken. Dat verklaart de populariteit.

Muziekmixlijsten in YouTube-app

Als je de vernieuwde iOS-app opent zie je bovenin de app nu een apart tabblad voor muziek. Die geeft je uiteraard nog geen toegang tot YouTube Music Key, maar toont een selectie van muziekvideo’s, gebaseerd op populariteit en jouw voorkeuren en kijkhistorie. Je kunt een aantal non-stop afspeellijsten vinden, gebaseerd op muzieknummers of artiesten, aanbevolen video’s, de historie van eerder bekeken muziekvideo’s, trending en populaire video’s.

Het ziet er mooi uit: grote previews, een overzichtelijke interface en de mogelijkheid om meteen te beginnen met afspelen. Toch biedt het nog niet zoveel mogelijkheden als gespecialiseerde diensten zoals Spotify.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2014, 10:45
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.