YourTube: nieuwe applicatie om YouTube-video’s naar iPhone te downloaden (Cydia)

YourTube is een nieuwe applicatie voor Cydia, waarmee je YouTube-video's kunt downloaden op je iPhone. Het is mooi geïntegreerd met YouTube zelf: er verschijnt een downloadknop in de officiële applicatie en je kunt de bestanden daarna via SSH van je iPhone halen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

yourtubeMet de applicatie MxTube kon je altijd YouTube-video’s naar je iPhone downloaden en ze offline bekijken. Helaas zal MxTube niet meer verder worden ontwikkeld. Maar niet getreurd: er is een nieuwe applicatie op komst waarmee je ook YouTube-video’s op de iPhone kunt downloaden. Binnenkort is via de Cydia Store de applicatie YourTube te vinden, waarmee je op dezelfde manier YouTube-video’s kunt downloaden. Toch is met deze nieuwe applicatie iets bijzonders aan de hand: het maakt namelijk deel uit van YouTube.


Als je in YouTube een leuke video ziet klik je op de kleine blauwe pijl naast de video en er verschijnt een nieuwe knop in de rechter bovenhoek: Download. Tap erop, kies de gewenste kwaliteit en de download start vanzelf.

yourtube op iphoneTechnisch gezien is YourTube een extensie die gebruikmaakt van Mobile Substrate. Het is gemaakt door iPhone-ontwikkelaar pumpkin. YourTube laat een animatie zien, die je kent uit de iTunes-applicatie op de iPhone: de video springt naar het tabblad Downloads, waar je een voortgangsbalkje te zien krijgt. De bestanden die je downloadt zijn in .mp4-formaat en dus ook in andere iPhone-videoapplicatie af te spelen. De gedownloade video’s zijn te vinden in de map /var/mobile/Media/Downloads/YourTube/ en via SSH te benaderen. ModMyI kreeg alvast een preview van de applicatie, die naar schatting rond de $2 gaat kosten. Binnen zo’n 24 uur komt YourTube via de Cydia Store beschikbaar.

Via: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.