Microsoft Xbox iOS app

Vernieuwde Xbox-app voor iOS krijgt Windows 10-design

Microsoft heeft de Xbox app voor iOS vernieuwd. De app richt zich met een nieuwe navigatie en een aantal nieuwe features meer op het spelen met vrienden.

Voorafgaand aan hun persconferentie op de E3-gamesbeurs in Los Angeles heeft Microsoft de Xbox app voor iOS vernieuwd. De app heeft een nieuw uiterlijk gekregen en een aantal nieuwe features die meer gericht zijn op het spelen met vrienden.

Microsoft Xbox iOS app

De nieuwe Xbox-app voor iPhone en iPad vervangt de eerdere SmartGlass-app van Microsoft en richt zich nu nog meer op het spelen met vrienden. Zo is de activiteitsfeed nu de beginpagina van de app. Je vindt er updates zoals gameclips en screenshots die je vrienden hebben gedeeld. Verder kun je nu sneller zien wat er nieuw is op Xbox Live en kun je zoeken welke van je Facebook-vrienden ook een Xbox hebben.

Xbox-app: nieuw design

Microsoft heeft voor het uiterlijk van de app goed gekeken naar de apps van Windows 10. Deze stijl is nu ook toegepast in de nieuwe iOS-app. De navigatie van het mediabeheer is tevens verbeterd. Wanneer je je Xbox One-console via de app wilt bedienen zul je zien dat deze interface er nu anders uitziet dan voorheen.

Helaas heeft de app nog geen ondersteuning voor het live-streamen van games. Je kunt dus nog niet meekijken met vrienden. Wellicht komt dit in een volgende update.

De nieuwe Xbox-app is nu beschikbaar om te downloaden in de App Store. De oude SmartGlass-app is daar ook nog te vinden, maar we verwachten dat Microsoft deze binnenkort uit de store haalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2016, 12:19
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, xbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.