Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

WWDC 2012: Nieuwe functies voor Siri in iOS 6

Siri krijgt in iOS 6 een flinke update. Ze ondersteunt nieuwe diensten, werkt vanaf dit najaar op de nieuwe Pad, maar spreekt nog geen Nederlands. Wel wordt de bediening in de auto gemakkelijker.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Facebook en Twitter via SiriApple geeft Siri in iOS 6 een flinke update gegeven. Dat heeft het bedrijf aangekondigd tijdens de WWDC-keynote. Belangrijkste vernieuwingen zijn het opstarten van apps met je stem, de mogelijkheid om Siri vanaf het stuur van je auto te starten en ondersteuning voor de nieuwste iPad. Siri spreekt voortaan 15 verschillende talen, maar Nederlands zit er nog steeds niet bij.


Een belangrijke nieuwe functie is dat je sportuitslagen kunt opvragen via Siri. Of dit in Nederland werkt, is nog maar de vraag, maar Amerikanen kunnen voortaan alles over basketbal, honkbal en american football aan Siri vragen. Ook kun je voortaan met al je vragen over films bij Siri terecht. Ze weet bijvoorbeeld in welke films een acteur speelt of wat Rotten Tomatoes van een bepaalde film vindt. Ook trailers zijn met je stem op te vragen en direct te bekijken. Voor het zoeken naar restaurants gebruikt Siri voortaan Yelp en voor reserveringen kan gebruik worden gemaakt van OpenTable, maar dat hebben we in Nederland (nog) niet.

Je kon via Siri al een smsje versturen, maar ook je status op social media bijwerken kan nu zonder handen. Zowel Twitter als Facebook worden ondersteund, al zit je dan voorlopig wel vast aan Engelstalige berichten. Een andere handige, nieuwe functie is dat je voortaan apps kunt starten door het lief aan Siri te vragen.

Als je in de auto je iPhone wilt gebruiken, maar je handen aan het stuur wilt houden, kun je binnenkort Siri lanceren met een knop op je stuur. Je moet daarvoor uiteraard wel een moderne auto hebben. Apple heeft deals met BMW, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler en Honda. Al deze merken gaan de functie binnen een jaar ondersteunen.

Nederlands tintje: voetbaluitslagen van de Eredivisie opvragen

Siri verstaat weliswaar geen Nederlands, maar dat betekent niet dat alle informatie alleen gericht is op Amerikanen. In het overzicht van nieuwe functies in Siri was te zien dat ook de ‘Dutch Eredivisie’ ondersteund zal worden. Je kunt dus uitslagen van voetbalwedstrijden opvragen.

siri eredivisie

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.