WWDC 2012: Apple kondigt nieuwe generatie Macbook Pro met Retinascherm aan

Apple heeft tijdens de WWDC-Keynote een nieuw model Macbook Pro aangekondigd: de Macbook Pro Next Generation. Hij heeft een 15,4 inch Retinascherm met een resolutie van 2880 bij 1800 pixels.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Macbook Pro met RetinaschermApple heeft tijdens de WWDC 2012-keynote een nieuw model Macbook Pro aangekondigd: de Macbook Pro Next Generation. Hij heeft een 15,4 inch Retinascherm met een resolutie van 2880 bij 1800 pixels. Hij is dunner dan de gewone MacBook Pro, maar dikker dan de Macbook Air en weegt zo’n 2 kilo.

De nieuwe Macbook Pro zal verkrijgbaar zijn met een Intel Core i7-processor van maximaal 2,7 GHz, maximaal 16 GB RAM en flash-opslag van maximaal 768 GB. De videokaart die er inzit is een GeForce GT 650M met 1 GB geheugen. Als aansluitmogelijkheden heeft het nieuwe model twee Thunderbolt-poorten, twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort en een SD-kaartlezer. De accu gaat maximaal 7 uur mee, net zo lang als bij ‘gewone’ Macbook Pro’s. De Macbook Pro met Retischescherm is vanaf vandaag te koop en voor de goedkoopste versie met een 2,3 GHz i7-processor, 8 GB geheugen en 256 GB flash-opslag betaal je 2279 euro.

Naast het nieuwe model van de Macbook Pro, hebben ook de andere Macbook Pro’s en Macbook Airs een update gekregen. Ze zijn voorzien van Intel i5 en i7 processors met Ivy Bridge en snellere grafische chips. Ook hebben alle Macbooks nu USB 3.0-poorten. Interessant is verder dat de Macbook Air nu ook verkrijgbaar is met 512 GB flash-opslag, al is er geen model waar dat standaard inzit.

Wat Apple niet heeft aangekondigd tijdens de Keynote is dat ook de Mac Pro’s geüpdatet zijn. De goedkoopste krachtige mac (2599 euro) heeft een quad-core 3,2 GHz Intel Xeon processor, 6 GB geheugen een een harde schijf van een terabyte. Hiervan is ook een serverversie verkrijgbaar met twee harde schijven. Wil je echt veel rekeningkracht, dan is er nu een 12-core versie (2 x 6 core 2,4 GHz Intel Xeon processor en 12 GB werkgeheugen). Deze kost bijna 4000 euro.

Airport ExpressVoor diegene die ook hun netwerkapparatuur van Apple willen hebben is er nog meer goed nieuws: de Airport Express is vernieuwd. Hij ondersteunt voortaan gelijktijdig 2,4 GHz en 5 GHz-netwerken en je kunt een – net als bij de Airport Extreme – een gastnetwerk aanmaken. Je steekt hem niet langer direct in het stopcontact en hij lijkt qua design extreem veel op een witte versie van de Apple TV. Hij heeft nog steeds een audio-aansluiting voor Airplay en een USB-poort voor een harde schijf en printer, maar voortaan zit er ook een ethernetuitgang op, handig!

De nieuwe producten zijn per direct te koop in de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 21:59
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, macbook air, macbook pro, scherm, wwdc 2012, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.