Reacties voor: Woz heeft het antwoord op de vraag van 10 miljoen

Er is de afgelopen dagen gesuggereerd dat Apple een prijsverlaging van 50 euro bij de iPhone moet doorvoeren om het doel van 10 miljoen verkochte iPhones te halen. Maar mede-oprichter van Apple Steve Wozniak heeft ander advies: maak van de iPhone een echte telefoon!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Luister goed naar de gebruikers.. zo versterk je je markpositie. Niet iedere wens zal vervuld kunnen worden, maar sommige functionaliteiten missen nog op dit geweldige toestel. Uiteindelijk verkoopt het apparaat zichzelf (dan wel niet middels mond op mond reclame!!)..

  2. Ik ben volledig overgestapt de iPhone (alleen met uitgaan neem ik mijn oude toestel mee maar alleen omdat het niet erg is als die kapot valt ;))

    maaaar ik merk toch wel wat onbenullige tekortkomingen die apple zelf erin moet zetten (voordat mensen zeggen ja maar dat kan je via installer installeren etc).

    1. Mail en SMS landscape mode en char count erbij
    2. Alle gangbare functies van Bluetooth ondersteunen (ik bedoel kan niet eens een foto ontvangen van andere tel)
    3. Mogelijkheid om naar het volgende album te gaan zonder iphone uit zak te halen.
    4. MMS functionaliteit.
    5. en bij SMS de mogelijkheid om boven elk bericht datum en tijd te hebben, een bericht verwijderen en evt de mogelijkheid dit ook op de “normale” manier weer sms weer te geven indien gewenst
    6. Film mogelijkheid met de camera.

    en ik verzin er vast nog wel een paar nadat ik dit gepost heb:P

  3. Hier ook een permanente iphone gebruiker.
    ik doe het met de functies die wel geboden worden…
    enige punt waar ik niet aan kan wennen is dat hem niet makkelijk met 1 hand kan bedienen

  4. Ik ben ook over en mis niet echt dingen, zaken als voicedailing en dat soort dingen zijn volgens mij op te lossen met progjes van derden (moet ie natuurlijk wel gejailbreaked zijn)

    Verder vind ik de zaken die konijntje noemt wel nice to have zeg maar, dus als die app schrijvers es even daarmee aan de slag gaan dan komt dat vast goed.

    GPS mis ik niet echt omdat dat al in mijn auto zit en volgens mij kan je die bluetooth sinds 1.1.3 toch pairen met je carkit?

    Wat me nog wel dope lijkt is als dat visual voicemail ook gaat werken hier in nederland.

  5. elke telefoon heeft wel iets dat zuigt.
    ht voordeel van de iphone is dat het maar software is. En software kan verbeterd worden.

    Het komt uiteindelijk wel goed.

  6. De huidige mogelijkheden van de iPhone zijn voor mij al meer dan voldoende om het bij de iPhone te houden. Tuurlijk zijn uitbreidingen erg handig, Bluetooth is ruk en zou ook sms-sen in landscape moeten kunnen en is 3G ook niet verkeerd.

    Overigens kan ik al met 1.1.2 bluetooth pairen met de Audi A4

  7. Ik zag laatst iemand die gewoon via bluetooth de iPhone met z’n carkit gebruikte. Sterker nog, zelfs de playlist kon hij zien op z’n dashboard en bedienen vanaf het stuur.

    Skippen naar het volgende/vorige nummer door de volumeknop één tel vast te houden zou handig zijn. Zo heeft Sony-Ericsson het ook geimplementeerd, beviel me prima.

    Maar die Steve moet niet zo zeuren. Als Apple oprichter kan hij natuurlijk makkelijk de pers halen, maar anders had niemand hier naar geluisterd. Twee keer op home drukken geeft de favorites-list bijvoorbeeld. Slechte reden om met een extra mobieltje te gaan lopen. En verder moet hij eens naar 3rd party software kijken. Roepen om een tweede generatie iPhone is zo’n onzin! Dat ding is puur software, loopt jaren voor op de concurrentie en kan nog jaren meegroeien.

  8. Ik maal niet zo over die ongemakken van de iPhone, ik gebruik die meer dan dat ik ooit een gsm heb gebruikt en inderdaad met die third party software, vind je zo een hele resem extra’s die de iPhone aanvullen of verbeteren. Trouwens die extra’s, blijf ik maar extra’s vinden zunne. Ik kan best zonder. Alleen vind ik het dan wel jammer dat bepaalde progjes, niet volledig geintegreerd worden in de iPhonesoftware (vb: DeleteMail, Readmail, iSMS, …) maar mss heeft dit meer te maken met de rechten/inbreuken.

  9. Konijnje:

    nr 3 van jou lijstje, naar het volgend album skippen, kan door twee keer snel in het microfoontje van je headsetje te knijpen (kan je mee skippen en start/stop en tel beantwoorden)

    ltr Rink

  10. Thanks Rink! Tof om nog iets nieuws te ontdekken aan m’n iPhone!

    Gelijk nog wat gaan proberen, en ik heb er nog een ontdekt: Twee keer op home drukken in standby mode geeft je direct je playback controls bovenin het scherm: rew, play/pause, fwd en volume!

  11. Vanuit m’n werk in de telecom branche heb ik zeer veel ervaring met mobieltjes.
    De SE P800i was voor mij de eerste revolutie. De iPhone geeft me weer diezelfde sensatie.
    Mezelf dus ‘getrakteerd’ want ik kon niet wachten. Eerlijk gezegd verwachtte ik dat het inderdaad een telefoon ‘voor erbij’ zou worden. Ben echter volledig over. Heerlijk apparaat, een echte no-brainer. Ook pairing met Parrot 3100 carkit werkt goed. Wel nog een wensenlijstje:
    1) improved batterylife!!! Ben beroepshalve een veelbeller en moet de accu (te) scherp in de gaten houden.
    2) out of the box sync met outlook calendar (tja, op het werk is outlook de standaard).
    3) sms-functie sneller. IPhone werkt soepeler dan de meeste smartphones maar bij openen sms-functie vind ik hem te langzaam.
    4) landscape support bij video / podcast overviews. Bekijken in landscape dus waarom een kwartslag draaien als ik door m’n collectie wil scrollen?!?

    De rest, UMTS / GPS / MMS / 5MP cam / videocam. Het is allemaal leuk voor erbij maar mis het (nog) niet.

  12. Ik ben nu sinds een weekje ovegestapt van een N73 naar een iPhone. Het is een heerlijk toestel en zijn ‘minpunten’ qua software zijn voor mij (nog) niet echt een probleem. Je leert er mee omgaan. De interface is zo overweldigend, dat die andere dingetjes er niet toe doen.

    Het ontberen van een dikke MP cam en Umts….so what. Het is geen mobiele laptop, het blijft een telefoon. Internet via gprs werkt opzich nog wel redelijk snel. En zeg eens eerlijk….hoe vaak schiet je nou foto’s met je telefoon.

    Kortom: voor mij alleen de iPhone en niets anders dan de iPhone!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.