Woz heeft het antwoord op de vraag van 10 miljoen

Er is de afgelopen dagen gesuggereerd dat Apple een prijsverlaging van 50 euro bij de iPhone moet doorvoeren om het doel van 10 miljoen verkochte iPhones te halen. Maar mede-oprichter van Apple Steve Wozniak heeft ander advies: maak van de iPhone een echte telefoon!

wozniak over 10 miljoen iPhonesEr is de afgelopen dagen gesuggereerd dat Apple bij de iPhone een prijsverlaging van 50 dollar moet doorvoeren. Alleen dan zou het beoogde doel van 10 miljoen smartphones haalbaar zijn. Eigenlijk ligt het cijfer nog iets hoger, want het ging Steve Jobs om 1% marktaandeel in mobiele telefoons en die markt ligt eind 2008 rond 1,25 miljard toestellen. Naast de prijsverlaging wordt ook het toetreden tot nieuwe markten en het uitbrengen van de volgende generatie iPhone als oplossing bedacht. Steve Wozniak heeft echter heel ander advies om te zorgen dat er meer iPhones worden verkocht: zorg gewoon dat ‘ie goed werkt zodat mensen niet meer geneigd zijn om een tweede telefoon mee te nemen.

Wozniak is dol op zijn iPhone, maar geeft toe dat hij het toestel eigenlijk niet zoveel gebruikt. De spraakkwaliteit is minder en hij is gewend Bluetooth te gebruiken, zodat hij de mobiele telefoon handsfree in de auto kan gebruiken. Verder ziet hij graag functies zoals voice dialing en turbobellen met één knop. Op de meeste mobiele telefoons zijn deze functies al standaard aanwezig, maar niet op de iPhone. Het gevolg is dat Woz uiteindelijk toch met meerdere toestellen de deur uitgaat. En dat zou anders moeten: mensen willen naast de iPhone geen tweede telefoon meenemen als ze de deur uitgaan. Het is te hopen dat iPhone 2.0 niet alleen 3G-ondersteuning heeft, maar ook al die kleine en voor een bedrijf als Apple wellicht onbenullig lijkende functies, die het een volwaardige mobiele telefoon maken.

Hoe zit dat in Nederland eigenlijk? Wij komen veel mensen tegen die de iPhone hebben gekocht omdat het ‘leuk voor erbij’ is. Maar er zullen toch ook wel mensen zijn die volledig op de iPhone over zijn gestapt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2008, 10:43
Categorie Achtergrond
Onderwerpen advies, bluetooth, handsfree, steve jobs, steve wozniak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.