HyperOffice voor iPhone start met betatest

HyperOffice is een Exchange-alternatief voor bedrijven die de iPhone zakelijk willen gebruiken. Het tool HyperShare zorgt ervoor dat medewerkers afspraken, adressen, taken en e-mail kunnen uitwisselen. De oplossing is nu beschikbaar in betafase.

HyperOffice start betatestHyperOffice is begonnen met een publieke betatest van software waarmee je zakelijke e-mail, contacten, agenda’s, taken en notities op de iPhone kunt gebruiken. HyperOffice noemt zichzelf een alternatief voor Microsoft Exchange: het synchroniseert de informatie met Microsoft Outlook en zorgt dat mensen kunnen samenwerken. Volgens president Farzin Arsanjani is het lastig voor bedrijven om iPhones aan hun road warriors mee te geven, omdat er geen native ondersteuning voor Exchange op zit. En in de tweede plaats is het lastig om niet alleen e-mail maar ook agenda’s, adressen, documenten en taken uit te wisselen als je bedrijf verder groeit.

HyperOffice heeft het gateway-tool HyperShare ontwikkeld om te zorgen dat iPhone-gebruikers hun eigen Outlook-gegevens kunnen gebruiken, maar ze ook kunnen uitwisselen met collega’s. Het maakt daarbij niet uit of een bedrijf al dan niet Exchange gebruikt. Het tool werkt als een webapplicatie en levert alle Outlook-contactgegevens, agenda’s en e-mailmappen af in de e-mailapplicatie op de iPhone.

De iPhone ondersteunt wel e-maildiensten voor consumentne, zoals Google’s Gmail of Yahoo! Mail. Goede Exchange-ondersteuning is er nog niet: je kunt volgens HyperOffice wel via directe IMAP/SMTP/POP3-protocollen verbinding maken met Exchange, maar die worden meestal geblokkeerd door de zakelijke firewall. Gebruikers zijn daardoor gedwongen om hun Exchange e-mail via de Safari-browser te lezen – niet echt makkelijk. HyperShare is een eenmalige download voor de desktop. Het voegt Outlook-contactpersonen, afspraken en e-mailmappen samen. IT-overhead is er niet en aanpassingen aan de firewall zijn ook niet nodig. Er hoeft zelfs geen software op het zakelijke netwerk te worden geïnstalleerd. Nu is het alleen nog de vraag of de IT-afdelingen van grote bedrijven voldoende vertrouwen in HyperOffice hebben om de iPhone toe te laten op het zakelijke netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2008, 11:44
Categorie iOS
Onderwerpen microsoft exchange, office, uitwisselen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.