Workflow Apple Watch 2

iOS-app Workflow krijgt Apple Watch-versie met 200 acties

De krachtige iOS-app Workflow krijgt een versie voor de Apple Watch. Daarmee heb je 200 geautomatiseerde acties voor om je pols.

Workflow Apple WatchDe krachtige iOS-app Workflow krijgt een versie voor de Apple Watch. Daarmee heeft het Apple-horloge ineens ontzettend veel mogelijkheden erbij gekregen. Met Workflow kun je slimme scripts maken, waarmee je gecompliceerde handelingen in één keer uitvoert. Zo krijg je met één druk op de knop ‘Walk to Coffee Shop’ bijvoorbeeld eerst een foto te zien van de dichtstbijzijnde koffietent, waarna je op een kaart ziet hoe je erheen loopt.


Workflow is geen kant-en-klaar-app. Je moet zelf scripts maken die je helpen om je dagelijkse leven te vergemakkelijken, of je haalt deze scripts uit de workflow-store binnen de app. De mogelijkheden hierbij lijken echter ideaal voor de Apple Watch. Je kunt met een druk op het horlogescherm bijvoorbeeld een Uber voor een specifieke rit bestellen, berekenen hoe je de rekening splitst of een recent artikel van je favoriete website laten voorlezen.

Workflow Apple Watch 2Volgens de makers van Workflow zijn er in totaal 200 acties die je op de Apple Watch kunt gebruiken voor je processen. Niet alle acties kunnen echter ook op de Apple Watch worden afgemaakt. Moet je bijvoorbeeld iets intypen om verder gaan, dan zal de Apple Watch-app van Workflow zeggen dat je de iPhone erbij moet pakken. Daarop open je snel de bijbehorende app met Handoff.

Lees ook: Workflow: automatiseer workflows met slimme scripts op de iPhone en iPad

De ontwikkelaar van Workflow belooft op Twitter dat de app vanaf 24 april voor de Apple Watch beschikbaar zal zijn. Workflow voor de Apple Watch wordt een update voor de bestaande iOS-app die op het moment al gedownload kan worden. Dat Workflow nu al de moeite waard is op de iPhone en iPad, moge duidelijk zijn: de app haalde de derde plek in de iCulture Awards van 2014.

Veel ontwikkelaars zijn op het moment druk bezig met apps voor de Apple Watch. We hebben eerder vandaag de grootste Nederlandse Apple Watch-apps op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.