Hearthstone: populair digitaal kaartspel nu ook voor iPhone

Het populaire, digitale kaartspel Hearthstone is nu ook te spelen op de iPhone. Een jaar geleden verscheen Hearthstone voor iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Hearthstone iPadHet populaire, digitale kaartspel Hearthstone is nu ook op de iPhone te spelen. De iPad-versie van de game heeft een update gekregen, waardoor de app voortaan universeel is. De essentie die achter Hearthstone schuilt is verder onveranderd gebleven: je moet nog steeds met de kaarten in je hand proberen om je tegenstander uit te schakelen. Daarbij neem je het bijna altijd op tegen andere, menselijke spelers.


Hearthstone is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairdere gratis games van het moment. Volgens recente cijfers wordt het spel gespeeld door 25 miljoen mensen – en dat is dus voor de iPhone-versie verscheen. Het online kaartspel lijkt zich ideaal voor de iPhone te lenen. Hearthstone is gemaakt om tegen andere mensen via het internet te spelen en op de iPhone heb je altijd een mobiele dataverbinding tot je beschikking. De afgelopen maanden heeft ontwikkelaar Blizzard echter meerdere éénspeleravonturen toegevoegd.

Hearthstone iPhone

Een jaar geleden schreven we voor het eerst over de iPad-versie van Hearthstone. We zeiden toen het volgende over de game:

De essentie achter een potje is daarom vrij simpel: je speelt een kaart, wacht een beurt en gebruikt deze kaart om je vijand of zijn monsters aan te vallen. Het wordt alleen een stuk gecompliceerder gemaakt door de nodige willekeurigheden. Soms hoeven monsters dankzij speciale vaardigheden niet een beurt te wachten, of maken ze hun vrienden extra sterk. Een magisch voorwerp kan levenspunten genezen of een ontzettend sterk vijandelijk monster van het veld vegen. Zo zijn er tientallen kleine dingetjes die zowel jij als je tegenstander kunnen doen om het monstergevecht op het speelveld te beïnvloeden.

De iPhone-versie stelt nieuwe spelers in staat om Hearthstone te proberen, maar ook oud-gedienden hebben er wat aan om de game te installeren. Door in te loggen met de nieuwe iPhone-versie krijg je namelijk een gratis kaartenpakket.

Lees ook onze Hearthstone review

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 april 2015 om 12:21
Onderwerp
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.