Withings iPhone-bloeddrukmeter nu op de markt

De Withings bloeddrukmeter die in januari werd aangekondigd, is nu in de winkel verkrijgbaar. Voor 129 dollar kun je je bloeddruk meten en dit publiceren op sites als Google Health.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

withings blood pressureWithings kondigde op de CES-beurs in Las Vegas al een bloeddrukmeter aan, die moest worden aangesloten op de iPhone. Nu is het apparaat eindelijk verkrijgbaar en zijn ook de eerste ervaringen bekend. De bloeddrukmeter gaat 129 dollar kosten en is daarmee een stuk duurder dan de bloeddrukmeters die je voor ca. 25 euro bij de Kijkshop koopt. Withings werd eerder bekend door de Wi-Fi-weegschaal, waarbij je je gewichtsmetingen via een iPhone-app kunt aflezen.


Nu is er dus een bloeddrukmeter waarmee je je bloeddruk en hartslag kunt meten. De bloeddrukmeter wordt via een kabeltje met de iPhone, iPad of iPod touch verbonden. De metingen kun je naar gezondheidssites zoals Google Health en Microsoft HealthVault sturen, maar het is ook mogelijk om alles in een e-mailtje naar je dokter te sturen. Engadget kreeg het apparaat al in handen en maakte een filmpje, waarbij ze ook een vergelijking maken met een goedkope bloeddrukmeter uit de supermarkt.

bloeddrukmeter withings

Via een knopje op het scherm start je de meting. De bloeddrukmeter werkt op AAA-batterijtjes, die in 30 seconden zorgen dat de armband wordt opgeblazen en weer leegloopt. Zie je een gekleurde cirkel, dan kun je daaruit aflezen dat er een gezondheidsprobleem is. Ook levert Withings een FAQ mee voor het interpreteren van de metingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 12:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, quantified self, withings
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.