iPad-app Noterize gekocht door spraaktechnologiebedrijf Nuance

Nuance heeft Noterize gekocht, een aanbieder van een iPad-notitie-app waarmee je teksten kon voorzien van annotatie en notitieblaadjes.

noterizeNoterize is een app waar veel mensen misschien nog nooit van hebben gehoord, ook al was de app te zien in het reclamespotje ‘Iconic’ van Apple. Er blijkt nu iets bijzonders met deze app aan de hand: hij verdween een tijdje geleden zomaar uit de App Store. Nu blijkt dat spraakherkenningsbedrijf Nuance deze app heeft gekocht. Noterize was eigenlijk een vrij uitgebreide notitie-app. Behalve het typen van notities kon je ook allerlei annotaties (kleine notitieblaadjes) en opmaakfuncties toevoegen.


Mogelijk is Nuance van plan om een eigen notitie-app uit te brengen op het iOS-platform, waarbij ze ook spraakherkenning en dicteren van teksten willen toevoegen. Je zou dan een tekst kunnen inspreken, die meteen in een notitie of PDF-bestand wordt omgezet. Nuance is geen onbekende voor Apple: ze brengen al een aantal spraakapplicaties in de App Store uit, met als meest recente toevoeging de Dragon Remote Microphone. Verder zijn er al wekenlang geruchten dat Apple spraakherkenningsfuncties van Nuance in iOS 5 gaat introduceren. Uit een gelekt screenshot van een eerdere versie van iOS 5 bleek dat al duidelijk.

Op de website van Noterize is te lezen, dat het bedrijf inderdaad overgenomen is door Nuance.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juni 2011 om 21:21
Categorie
Apple

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.