Windows Mobile toch groter dan de iPhone

Volgens recent gepubliceerde cijfers van Canalys kan de indruk zijn ontstaan dat de iPhone beter verkoopt dan Windows Mobile, maar dat is volgens Microsoft niet het geval.

garmin nuviphone, op mobile world congressUit recent cijferwerk van Canalys zou de indruk kunnen ontstaan dat de Apple iPhone het concurrerende Windows Mobile inmiddels van de kaart heeft geveegd. De iPhone zou alle fabrikanten van Windows Mobile-toestellen bij elkaar opgeteld zelfs al hebben ingehaald. Maar dat blijkt niet het geval: gisteren toonde Microsoft op de persbijeenkomst op Mobile World Congress 2008 een grafiek, waarbij de iPhone (niet geheel verrassend) als dwerg was afgebeeld. De afgelopen 6 maanden zjin er 14,3 miljoen toestellen wereldwijd verkocht van fabrikanten zoals HTC, Samsung en LG. Da’s heel wat meer dan de 4 miljoen van Apple.

Presentator Robbie Bach benadrukte dat Microsoft daarmee met Windows Mobile nog steeds “voorligt op RIM en natuurlijk op Apple’s iPhone”. In juni verwacht Microsoft 20 miljoen toestellen te hebben verkocht, waaronder de populaire HTC Touch en de Samsung BlackJack. Van deze twee toestellen zijn meer dan 1 miljoen stuks verkocht en ze worden daarmee lid van Microsoft’s Platinum Club. Kijk je naar specifieke toestellen, dan heeft de iPhone het echter extreem goed gedaan: 4 miljoen stuks is een hele prestatie die zelfs de extreem populaire en wereldwijd verkrijgbare HTC Touch (meer dan 2 miljoen stuks) niet haalt. Helaas is de iPhone niet het ultieme bestverkochte toestel van de afgelopen tijd: Nokia verkocht maar liefst 7 miljoen stuks van de Nokia N95. De eerste reacties op de gisteren aangekondigde Nokia N96 zijn heel wat minder enthousiast: nauwelijks vernieuwend en lijkt teveel op de N82.
De Sony Ericsson Xperia X1 die we gisteren op het beursevenement Mobile Focus ook even zelf mochten vasthouden, is wel een sensatie op Mobile World Congress 2008. Mensenmassa’s verdringen zich rondom de stand van Sony Ericsson om de X1 even van dichtbij te kunnen zien. De volgende iPhone-killer van MWC die we later vandaag gaan bespreken is overigens niet de Nokia N96, maar de Garmin Nuvifone, die we gisteren ook op Mobile Focus konden uitproberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2008, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerpen canalys, cijfers, microsoft, verkopen, windows mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.