WhatsPad: een WhatsApp-applicatie voor de iPad (jailbreak)

WhatsPad is een iPad-app die binnenkort beschikbaar komt voor de iPad. Deze onofficiële iPad-app geeft je toegang tot WhatsApp, maar werkt alleen op de iPad 3G.

whatpadWhatsApp Messenger is op de iPhone al maandenlang de bestverkochte app. Miljoenen mensen hebben er €0,79 voor over om met anderen te kunnen kletsen, tot grote ergernis van de operators die daardoor omzet mislopen. Het succes is opmerkelijk, want er zijn genoeg gratis alternatieven en er komt grote concurrentie aan als Apple straks de eigen berichtendienst iMessage uitbrengt. Wat bij WhatsApp ook nog ontbreekt is een iPad-versie van de app.


Gelukkig zijn er dan altijd wel ontwikkelaars die op zo’n moment kansen zien. Er komt een onofficiële app aan met de naam WhatsPad, een WhatsApp iPad-applicatie voor het jailbreak-circuit. De app is al ingediend bij Cydia en kan elk moment online komen. De belangrijkste beperking is dat de app alleen werkt op de 3G-versie van de iPad.

Zal Apple’s variant iMessages de doodsteek zijn voor WhatsApp? Dat is nog maar de vraag, want iMessage werkt alleen voor Apple-gebruikers terwijl WhatsApp tegenwoordig op iPhone, BlackBerry, Symbian en Android te installeren is.

Met dank aan de tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juli 2011 om 17:41
Onderwerp
Categorie
Jailbreak
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.