Redpark maakt seriële kabel voor de iPhone

Redpark heeft een seriële kabel voor iOS ontwikkeld waarmee je allerlei oude randapparatuur zoals muizen, toetsenborden, weerstations en andere spullen kunt aansluiten. Je moet er echter wel een aangepaste app voor hebben.

redpark serial cableEen seriële kabel voor de iPhone lijkt misschien makkelijk te maken, maar er kwam heel wat kijken bij het maken van de kabel op de foto. iOS ondersteunt namelijk niet het seriële interface-protocol (RS-232) waardoor randapparatuur met seriële aansluiting niet zomaar werkt. Redpark Product Development besloot samen te werken met de engineers van Keyspan om toch iets dergelijks te maken. Tijdens de CES-beurs in januari was de kabel al even te zien. Nu is de kabel ook echt verkrijgbaar.

De seriële aansluiting werd veel gebruikt voordat USB doorbrak. Het werd gebruikt voor muizen, toetsenborden, printers en andere randapparatuur. Maar het komt ook voor bij LEGO Mindstorm, weerstations, modelautootjes, verkoopsystemen en ziekenhuisapparatuur. De kabel met 9-pins seriële poort moet 59 dollar kosten, maar dan ben je nog niet klaar. Omdat iOS het niet standaard ondersteunt moet je de communicatie-library gebruiken, die Redpark gelukkig beschikbaar stelt. Daarmee kun je iOS-apps schrijven die kunnen communiceren met seriële apparatuur. Het werkt dus niet automatisch samen met apps die je uit de App Store hebt gehaald.

Meer info: Redpark

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2011, 19:55
Categorie Accessoires
Onderwerp kabel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.