WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp maakt fotofunctie sneller, belknop bij steeds meer mensen zichtbaar

WhatsApp's nieuwe fotofunctie laat je met een paar taps een foto versturen naar vrienden of familie. De belknop is er nu ook voor iedereen, maar werkt nog niet met de aangekondigde VoIP-functies.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp fotoknopEen update voor WhatsApp op de iPhone maakt het net wat makkelijker om snel foto’s te versturen. Door in een gesprek te drukken op het camera-icoon boven het toetsenbord, wordt direct de camera geopend. De fotoknop bestond al langer, maar het is nu met een enkele tap ook mogelijk om een eerder gemaakte foto te verzenden. WhatsApp heeft met de update ook de belknop beschikbaar gesteld voor meer gebruikers. Die belknop was bij sommige gebruikers al langer zichtbaar.

Niet de beloofde belfunctie

Loop echter niet te hard van stapel bij het zien van deze belknop: de knop lijkt bij velen nog niet te werken met WhatsApp’s aangekondigde belfunctie. Met een druk op de belknop wordt er een ‘ouderwets’ telefoongesprek gestart met de andere gebruiker, zoals al langer mogelijk was.

Het is in principe een snelkoppeling naar de Telefoon-app van de iPhone, wat betekent dat telefoongesprekken ook belminuten van je bundel verbruiken. De belfunctie die WhatsApp nog gaat uitbrengen werkt via je dataverbinding, zodat je op Wi-Fi ook onbeperkt kunt bellen met andere app-gebruikers. Wellicht zal de nieuwe belknop in de app op een later moment worden gebruikt oor WhatsApp’s eigen belfunctionaliteit.

WhatsApp belknop

De nieuwe belknop is wat verwarrend: hij verscheen op 1 februari ook in een aantal iOS-apps, toen WhatsApp begon met de uitrol van zijn belfunctie. Met de laatste update is de knop er voor iedereen, maar wordt hij bij velen juist gebruikt als snelkoppeling naar de Telefoon-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2015, 12:56
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.