WhatsApp Telefoon spotlight

WhatsApp en Viber last van storing (2-4-2014)

WhatsApp en Viber hebben last van storingen. De apps voor iPhone zijn door de storing tijdelijk niet te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp Telefoon spotlightWhatsApp en Viber hebben op het moment allebei last van een storing. Gebruikers kunnen geen berichten sturen of ontvangen – bij het openen van WhatsApp blijft de tekst ‘verbinden’ bovenin beeld hangen. Waar de storingen door worden veroorzaakt en wanneer de problemen worden opgelost is nog niet bekend. Op het moment van schrijven heeft WhatsApp het probleem nog niet benoemd, maar op Allestoringen is het aantal meldingen fors toegenomen.

De WhatsApp-storing komt op een wat ongelukkig moment. WhatsApp heeft vandaag net bekendgemaakt een nieuw berichtenrecord te hebben neergezet. In één dag zijn er 20 miljard berichten naar WhatsApp verstuurd, die vervolgens door 44 miljard gebruikers zijn ontvangen. Het totaal aantal verwerkte berichten ligt volgens WhatsApp daarom op 64 miljard. De hoeveelheid door WhatsApp ontvangen berichten ligt hoger dan verzonden berichten, omdat veel WhatsAppjes naar groepschats worden verstuurd.

Dit is de tweede noemenswaardige storing bij WhatsApp dit jaar. De berichtenapp kampte in februari ook al met problemen, die toen pas na twee uur tijd waren opgelost. We weten nog niet hoe lang WhatsApp er over zal doen om het probleem ditmaal op te lossen.

Downloaden: WhatsApp (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Bij ons werkt WhatsApp inmiddels weer, maar we horen van veel gebruikers dat ze nog steeds last hebben van problemen. Vermoedelijk heeft WhatsApp de storing opgelost en heeft de berichtendienst en komt alles nu langzaam weer op gang.

Viber ook last van storing

Naast WhatsApp heeft ook Viber op het moment last van een storing, waardoor de app niet bruikbaar is. Dat is onhandig: met de berichtenfunctie is Viber juist een interessant alternatief op het tijdelijk onbruikbare WhatsApp. Tijdens de WhatsApp-storing in februari vond er een vergelijkbaar voorval plaats: toen was Telegram gelijktijdig niet te gebruiken.

Downloaden: Viber (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Gebruikers van Viber lijken weer toegang te hebben tot de diensten van de app. Vermoedelijk was de storing een nawee van de problemen op dinsdag 1 april.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:32
Onderwerpen storing, viber, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.