Dagboek-app Day One voor iPad laat nu foto’s en teksten publiceren

Dagboek-app Day One voor iPad laat je nu dagboekpagina's publiceren, om ze vervolgens te delen op Twitter en Facebook.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

hoofdschermHalf maart werd de iPhone-app van de populaire dagboek-app Day One al geüpdatet met een functie om dagboekfragmenten te publiceren, maar nu is deze functie ook op de iPad beschikbaar. Om activiteiten te publiceren wordt een aparte webpagina gemaakt, waarvan je de link kunt doorsturen of delen op Twitter, Facebook en Foursquare. De makers zetten Day One voorheen in de markt als een app die echt voor eigen gebruik was bedoeld, maar gaan met deze optie een nieuwe richting op: die van een breder blogplatform.

Ook nieuw in Day One: de mogelijkheid om foto’s vanaf het klembord in een dagboekfragment te plakken en de verbeterde mogelijkheid om schrijfsels te verwijderen. Deze opties zijn zowel op de iPad als op de iPhone doorgevoerd. Daarnaast hebben de ontwikkelaars een heleboel kleine aanpassingen gedaan, zodat de Publish-functie nu beter werkt. Zo zijn de koppelingen met Facebook, Twitter en Foursquare allemaal nog eens onder handen genomen en heeft het publiceer-tabblad nu een tutorial.

voorbeeldOndanks de nieuwe koers blijft Day One privacy van gebruikers erg belangrijk vinden. Daarom geven alleen de gegenereerde links toegang tot jouw posts, en zijn fragmenten verder niet op een algemene verzamelpagina te vinden. Om fragmenten of foto’s te publiceren moet je in Day One overigens wel een account aanmaken. Voor wie Day One nog niet kent: de populaire applicatie maakt het mogelijk om je dagen bij te houden met gemaakte foto’s en korte schrijfsels. Dit dagboek wordt ook nog eens geautomatiseerd aangevuld met het weerbericht van die dag en de hoeveelheid gemaakte stappen.

Downloaden: Day One (€4,49, universeel, 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:33
Onderwerpen dagboek, day one, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.