WhatsApp toont nu ook Facebook- en Instagram-video’s picture in picture

Ook nieuwe opties voor groepsbeheerders
WhatsApp heeft met de nieuwste versie weer een aantal verbeteringen en nieuwe functies gekregen. Zo kun je, naast YouTube-filmpjes, nu ook video's van Facebook en Instagram in picture in picture bekijken. Voor groepsbeheerders zijn er andere verbeteringen, zoals het verwijderen en toevoegen van beheerders.

WhatsApp nu met picture in picture voor Facebook en Instagram

Eerder dit jaar kreeg WhatsApp een update waarmee het bekijken van filmpjes makkelijker werd. Met picture in picture in WhatsApp kan je namelijk YouTube filmpjes kijken, terwijl je kunt blijven chatten in de app. De video blijft zelfs doorspelen als je naar het chatoverzicht gaat, zolang je maar binnen WhatsApp blijft. In eerste instantie werkte dit alleen voor YouTube, maar met ingang van versie 2.18.51 werkt dit ook met Facebook en Instagram. Als je dus een link naar een Facebook- of Instagram-video deelt en op de afspeelknop tikt, wordt deze meteen in picture-in-picture afgespeeld. Je kan hem vervolgens overal op het scherm verslepen.


Voor beheerders van groepen zijn er ook nieuwe functies bij gekomen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om in een groepsgesprek te bepalen wie het onderwerp, de afbeelding en de beschrijving van de groep kan aanpassen. Je hebt hierbij de keuze tussen alle deelnemers of alleen de beheerders van een groep. Om dit te doen ga je naar het infoscherm van een groep en kies je voor Groepsinstellingen. Je kan hier ook nieuwe groepsbeheerders toevoegen of verwijderen. Tik daarvoor op Groepsbeheerders wijzigen en vink de deelnemers aan of uit die je als beheerder wil toevoegen. Dankzij deze nieuwe functie kun je andere mensen in een groep dus extra rechten geven. Dit kan van pas komen voor grotere groepen of als je het stokje over wil dragen.

WhatsApp groepsbeheerders wijzigen.

Naast deze twee nieuwe functies zijn er nog meer algemene verbeteringen doorgevoerd. Zo is het ontwerp van de registratiepagina aangepast, waarin aangegeven staat dat je verklaart dat je minimaal 16 jaar bent. WhatsApp kondigde de minimale leeftijd eerder aan, om te voldoen aan de nieuwe Europese privacywetgeving die vanaf 25 mei in werking treedt. WhatsApp zal je leeftijd niet controleren, maar bij het aanmelden geef je dus wel aan dat je aan de leeftijdseisen voldoet.

Bekijk ook

WhatsApp vanaf 9 juni alleen voor 16 jaar en ouder

Ben je nog geen 16 en fanatiek gebruiker van WhatsApp? Dan is het tijd om naar een andere app uit te kijken, want de berichtendienst gaat de minimumleeftijd voor Europese gebruikers verhogen naar 16 jaar.

WhatsApp Business naar iOS

Enkele maanden geleden introduceerde WhatsApp een speciale Business-versie voor Android-toestellen, zodat bedrijven op een officiële manier WhatsApp kunnen gebruiken om in contact te komen met klanten. Er werd nog niet gewerkt aan een iOS-versie, maar een aantal weken geleden is WhatsApp gestart met de Business-variant voor iPhone. WhatsApp Business heeft dezelfde functies als de gewone versie van WhatsApp, maar dan met extra mogelijkheden voor bedrijven. Zo kunnen ze een begroetingsbericht instellen, waarmee nieuwe chats automatisch gestart worden. WhatsApp Business voor iPhone moet ergens de komende maanden voor bedrijven beschikbaar komen. De app is dus alleen bedoeld voor bedrijven en werkt ook met een vast nummer.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.