Gebruikers klagen over vastgelopen Apple Watch na watchOS 4.3 [poll]

Sinds de komst van watchOS 4.3 klagen veel Apple Watch-gebruikers dat het horloge vastloopt na het opstartproces. Het Apple-logo blijft in beeld staan, waardoor alleen een harde reset helpt. Heb jij ook last gehad van dit probleem?

Klachten over vastgelopen Apple Watch na watchOS 4.3

watchOS 4.3 heeft veel nieuwe functies, maar blijkt ook bij een aantal gebruikers problemen te geven. Na het installeren van een watchOS-update start het horloge automatisch uit zichzelf opnieuw op. Bij veruit de meeste mensen gaat dit goed, maar bij watchOS 4.3 klagen sommige gebruikers over vastlopers. Dit geldt niet alleen vlak na het installeren, maar ook als je de Apple Watch zelf opnieuw opstart.

Op Apple’s support forum wordt geklaagd over dit probleem, maar ook op het Macrumors-forum en het Duitse MacUser klagen gebruikers over dit probleem. Het lijkt bovendien niet uit te maken welk Apple Watch-model je gebruikt: zowel bij de originele Apple Watch als bij de Apple Watch Series 3 kan het gebeuren dat het horloge vastloopt bij het Apple-logo.

Bekijk ook

Zo kun je een vastgelopen Apple Watch herstarten

Bij een vastgelopen Apple Watch helpt herstarten. In deze tip lees je alles over de Apple Watch normaal en geforceerd herstarten, resetten en naar fabrieksinstellingen terugzetten.

De enige oplossing lijkt op dit moment je geforceerd Apple Watch herstarten. Dit doe je door de Digital Crown en de zijknop tegelijkertijd voor tien seconden ingedrukt te houden, totdat het Apple-logo weer in beeld komt. Als je last hebt van dit probleem, dan moet je dit mogelijk een aantal keer doen. Er zijn echter ook gevallen waarbij een bezoekje aan de Apple Store vereist is. Het goede nieuws is dat watchOS 4.3.1, waar momenteel een beta van beschikbaar is, dit probleem oplost.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.