Apple Watch herstarten

Gebruikers klagen over vastgelopen Apple Watch na watchOS 4.3 [poll]

Sinds de komst van watchOS 4.3 klagen veel Apple Watch-gebruikers dat het horloge vastloopt na het opstartproces. Het Apple-logo blijft in beeld staan, waardoor alleen een harde reset helpt. Heb jij ook last gehad van dit probleem?

Klachten over vastgelopen Apple Watch na watchOS 4.3

watchOS 4.3 heeft veel nieuwe functies, maar blijkt ook bij een aantal gebruikers problemen te geven. Na het installeren van een watchOS-update start het horloge automatisch uit zichzelf opnieuw op. Bij veruit de meeste mensen gaat dit goed, maar bij watchOS 4.3 klagen sommige gebruikers over vastlopers. Dit geldt niet alleen vlak na het installeren, maar ook als je de Apple Watch zelf opnieuw opstart.

Op Apple’s support forum wordt geklaagd over dit probleem, maar ook op het Macrumors-forum en het Duitse MacUser klagen gebruikers over dit probleem. Het lijkt bovendien niet uit te maken welk Apple Watch-model je gebruikt: zowel bij de originele Apple Watch als bij de Apple Watch Series 3 kan het gebeuren dat het horloge vastloopt bij het Apple-logo.

De enige oplossing lijkt op dit moment je geforceerd Apple Watch herstarten. Dit doe je door de Digital Crown en de zijknop tegelijkertijd voor tien seconden ingedrukt te houden, totdat het Apple-logo weer in beeld komt. Als je last hebt van dit probleem, dan moet je dit mogelijk een aantal keer doen. Er zijn echter ook gevallen waarbij een bezoekje aan de Apple Store vereist is. Het goede nieuws is dat watchOS 4.3.1, waar momenteel een beta van beschikbaar is, dit probleem oplost.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2018, 11:02
Via Via iPhone-Ticker
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.