WhatsApp telefoon

WhatsApp herhaalt dat privacy gewaarborgd blijft

WhatsApp benadrukt in een blogpost dat de privacy van gebruikers gewaarborgd blijft. De dienst zal nooit gegevens opslaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp TelefoonWhatsApp heeft nogmaals benadrukt dat de privacy van de app-gebruikers gewaarborgd zal blijven. Dit deed de berichtendienst in een blogpost. WhatsApp heeft in het verleden al meermaals benadrukt dat er niet gehandeld zal worden in gebruikersinformatie, maar de recente overname door Facebook zorgde voor ophef onder veel gebruikers. Onlangs vertelde Facebook-CEO Mark Zuckerberg al dat WhatsApp zoals vanouds zal blijven opereren.

Nu is er nog eens in een blogbericht benadrukt dat WhatsApp zorgvuldig met informatie blijft omgaan. Koum schrijft onder andere het volgende:

Ik wil koste wat kost duidelijk maken hoeveel waarde ik hecht aan het principe van privé-communicatie. Dit is voor mij erg persoonlijk. Ik ben geboren in Oekraïne, en groeide op in de USSR in de jaren ’80. Eén van de herinneringen die mij het beste bijstaat gaat over een uitspraak die ik vaak hoorde als mijn moeder aan de telefoon hing: “Dit is niet een gesprek voor aan de telefoon. Ik vertel het je als we elkaar zien”. Het feit dat we niet vrij konden spreken aan een telefoonlijn uit angst dat onze gesprekken in de gaten werden gehouden door de KGB, is deels de reden waarom ik als tiener naar de Verenigde Staten ben verhuisd.

Volgens Koum is het waarborgen van privacy één van de grootste waarden van WhatsApp en is de app ontworpen om zo min mogelijk informatie van je te verzamelen. WhatsApp zou nog nooit namen, mailadressen, verjaardagen en gps-locaties hebben opgeslagen op servers. Facebook zou ook niet verwachten dat dit uiteindelijk gaat gebeuren. Volgens Koum was de overname niet doorgegaan als dit het plan was. WhatsApp was in het verleden al vrij duidelijk over bepaalde waarden binnen het bedrijf.

De overname door Facebook zorgde er voor dat apps zoals Telegram de App Store bestormden, maar het is nog de vraag wat voor effect dit zal hebben gehad op de hoeveelheid Nederlandse WhatsApp-gebruikers: op het moment zouden 9,5 miljoen Nederlanders WhatsApp gebruiken.

Downloaden: WhatsApp (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:01
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.