WhatsApp privacy

WhatsApp voor iOS voegt nieuwe privacy-instellingen toe

WhatsApp voor iOS heeft in een update nieuwe privacy-instellingen toegevoegd. Dit na een betoog over privacy en Facebook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp privacyWhatsApp lijkt er op gebrand gebruikers te verzekeren goed met gebruikersgegevens om te gaan. Na een pleidooi over hoe WhatsApp omgaat met privacy, heeft de app nu ook een update uitgebracht met daarin nieuwe privacy-instellingen. Onder de nieuwe optie in de app zijn meerdere eerdere mogelijkheden gebundeld, maar WhatsApp heeft ook een nieuwe instelling toegevoegd: je kunt voortaan aangeven welke WhatsApp-gebruikers je profielfoto mogen zien. De nieuwe WhatsApp-update voegt ook een paar nieuwe wallpapers toe.

Je vindt de nieuwe privacy-instellingen van WhatsApp onder Instellingen > Account > Privacy. Naast de nieuwe profielfoto-optie kun je hier ook aangeven wie kan zien wanneer je voor het laatst online was en wat je huidige status is. Hier staat ook een lijst van alle geblokkeerde WhatsApp-gebruikers.

Een aantal van de privacy-instellingen waren eerder al in beperktere variant te vinden op andere plekken in de app. Je kon bijvoorbeeld al verbergen of iemand ziet wanneer je voor het laatst online was, maar dit deed je met een simpele schakelaar. Je kunt bij alle privacy-opties nu aangeven of iedereen het mag zien, of dat alleen jouw contacten toegang tot je WhatsApp-gegevens hebben.

De nieuwe privacy-instellingen zijn niet zomaar toegevoegd: sinds de app is overgenomen door Facebook, zijn er de nodige zorgen over hoe er nu met gebruikersgegevens om wordt gegaan. Naast een betoog van WhatsApp eerder vanavond, zei Mark Zuckerberg onlangs dat het beleid van WhatsApp onveranderd zal blijven.

Downloaden: WhatsApp (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Lees meer: Dossier WhatsApp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:01
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.