Weergavefout iOS 7.1 zorgt voor witte vlek tijdens openingsanimaties

Een witte vlek verschijnt soms tijdens het openen van apps in iOS 7.1. Oorzaak is een zeer specifieke bug.

iOS 7.1 herinneringen icoonEen glitch in iOS 7.1 zorgt ervoor dat je in zeer specifieke situaties een witte vlek op het scherm ziet bij het starten van apps. Dit ontdekten meerdere lezers van iCulture. De vlek verschijnt ook tijdens het ontgrendelen van de iPhone. Het betreft in eerste instantie een kleine bug: het witte vlak verdwijnt na een zeer korte periode weer en duikt alleen onder zeer specifieke omstandigheden op.

Witte vlek iOS 7.1Het probleem deed zich onder bijzondere omstandigheden ook al voor bij iOS 7.0. De witte vlek wordt veroorzaakt door de Herinneringen-app op het iconenscherm. Staat de app op de derde positie op de tweede rij van het beginscherm en start je bijvoorbeeld de Camera- of Rekenmachine-app, dan verschijnt er voor een korte tel een witte vlek. Ontgrendel je de iPhone zonder dat er een app open staat, dan verschijnt de vlek ook. Niet iedere app lijkt last te hebben van de witte vlek: we zijn hem tot nu toe tegengekomen bij het openen van een aantal ingebouwde Apple-apps.

De positie van de Herinneringen-app speelt een belangrijke rol bij deze bug. Staat de applicatie een rij lager of een plek opzij, dan verschijnt de witte vlek al niet meer. Het probleem lijkt daarom beperkt tot een vrij specifieke groep iOS-gebruikers die toevallig de Herinneringen-app precies daar hebben staan. De oplossing is ook simpel: verplaats simpelweg de Herinneringen-app naar een nieuwe positie. Verwachting is dat Apple deze oneffenheid in een latere update zal wegstrijken.

De Herinneringen-glitch lijkt beperkt tot de Nederlandse lokalisatie van iOS 7.1. Oorzaak is namelijk de letter H van de naam ‘Herinneringen’, die door de lange app-naam een stuk buiten het icoon valt. Dit lijkt voor verwarring te zorgen tijdens de de openingsanimatie van apps, waardoor de letter korte tijd extreem uitvergroot wordt.

Tipgevers: Maurice, Remi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 17:36
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.