whatsapp-logo

WhatsApp groeit naar 600 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft nu 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Vooral sinds de overname voor Facebook, vier maanden geleden, is het aantal gebruikers fors gegroeid.

whatsapp-logoDe overname van WhatsApp door Facebook heeft vooral positieve effecten gehad voor de chatdienst. Vandaag maakte WhatsApp ceo Jan Koum bekend dat ze 600 miljoen actieve maandelijkse gebruikers hebben. Sinds de overname door Facebook zijn er 100 miljoen gebruikers bijgekomen. En dat is opmerkelijk, want voor veel mensen was de overname door Facebook dé reden om WhatsApp aan de kant te zetten en te kiezen voor een privacyvriendelijk alternatief. Vooral Telegram werd genoemd als goede kandidaat. Maar vier maanden na de overname is Telegram uit de belangstelling verdwenen en groeit WhatsApp ondertussen als kool.

Daarbij speelt ongetwijfeld het ‘Facebook-effect’ mee: mensen die nooit van plan zouden zijn om WhatsApp te installeren, of zelfs niet wisten dat de app bestond, kwamen er dankzij de overname door Facebook mee in aanraking. Facebook heeft de chatapp relatief met rust gelaten: de app mag het bestaande privacybeleid handhaven en gebruikers worden niet gedwongen om de Messenger-app te gebruiken, zoals bij de eigen Facebook-app het geval is. Ondertussen gaat CEO Jan Koum en zijn team gewoon door met de verdere ontwikkeling van WhatsApp. Gisteren vertelden we op iCulture dat er een update van WhatsApp aankomt, waarin nieuwe functies zijn toegevoegd, zoals het archiveren van oudere berichten.

WhatsApp is uitgegroeid tot de grootste berichtenapp ter wereld. De twee grootste concurrenten zijn WeChat (Chinees) en Line (Japans). WeChat claimt 400 miljoen actieve gebruikers te hebben, terwijl Line ook opschept over 400 miljoen gebruikers. Maar dat zijn geregistreerde gebruikers, die lang niet allemaal maandelijks actief zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 9:59
Categorie Apps
Onderwerpen wechat, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.