WhatsApp

Aanstaande WhatsApp-update kan chatberichten en groepen archiveren

WhatsApp krijgt binnenkort een update, waarmee je chatgesprekken en groepen kunt archiveren.

whatsapp messaging bolletjesOver ongeveer een week gaat WhatsApp een update uitbrengen van de app, waarin ze weer een flink aantal nieuwe functies hebben toegevoegd. De betaversie die vanaf vandaag is verspreid aan testers bevat een paar interessante nieuwe functies. In de vernieuwde WhatsApp kun je bijvoorbeeld:

  • Chats en groepen archiveren, zodat ze niet langer prominent in beeld staan. Handig als je veel gesprekken voert en je tijdlijn wilt opruimen.
  • Teksten (captions) toevoegen aan foto’s en video’s.
  • Slow-motion video’s delen met vrienden (alleen iPhone 5s).
  • Video’s bijsnijden voordat je ze deelt.


Maar er zitten nog veel meer verbeteringen in de app, zoals snel toegang tot de camera. Bij het delen van je locatie kun je voortaan gebruik maken van satelietbeelden of hybride kaarten. Maar je kunt ook een pin op de kaart zetten om exact je locatie door te geven.

De update van WhatsApp, die dus volgend weekend wordt verwacht, bevat ook nieuwe notificatiegeluidjes en nieuwe wallpapers die je kunt kiezen via de instellingen. Bij het automatisch downloaden van mediabestanden heb je nu meer opties om aan te geven wanneer foto’s en andere media gedownload moeten worden. In de nieuwste beta voor testers zit ook nog steeds de belfunctie, maar onze tipgever gaf aan dat het nog onduidelijk is of dit live gaat. Dat geldt ook voor een experimentele nieuwe functie, waarbij je rechts kunt swipen over chatberichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2014, 21:14
Categorie Apple
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.