WhatsApp krijgt binnen enkele weken belfunctie op iPhone

WhatsApp gaat binnen enkele weken de nieuwe belfunctie beschikbaar stellen voor de iPhone. Dit belooft WhatsApp-medeoprichter Brian Acton.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp bellen detailshotWhatsApp’s nieuwe belfunctie zal binnen enkele weken beschikbaar worden gesteld voor iPhone-gebruikers. Dit heeft WhatsApp’s medeoprichter Brian Acton beloofd tijdens de Facebook-ontwikkelaarsconferentie F8. WhatsApp werkt al sinds 2013 aan de belfunctie, waarmee het mogelijk is om via je internetverbinding telefoongesprekken te voeren.

Op het moment is WhatsApp’s beloptie al toegankelijk voor sommige Android-gebruikers van de app. In screenshots van de iOS-beta van WhatsApp was eerder al te zien hoe de belfunctie er precies uit zal zien.

Er zijn op het moment al meer apps waarmee het mogelijk is om via je internetverbinding te bellen, waaronder Skype en Viber. De nieuwe functie in WhatsApp kan echter veel teweeg brengen: WhatsApp staat op ontzettend veel telefoons geïnstalleerd, waardoor veel mobiele gebruikers de optie tot hun beschikking hebben. In Nederland alleen al zou WhatsApp 9,4 miljoen gebruikers hebben.

De belfunctie in WhatsApp zou een geduchte concurrent voor mobiele belbundels van telecomproviders kunnen worden. Deze providers zeggen echter niet bang te zijn: vorig jaar vertelden T-Mobile, Vodafone en KPN aan iCulture hoe ze zich voorbereiden op de belmogelijkheden binnen WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 9:34
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.