iphone-6s-kleuren

Gerucht: ‘Drie nieuwe iPhone-modellen in 2015’

Volgens nieuwe geruchten gaat Apple in 2015 drie nieuwe iPhones uitbrengen: een iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPhone 6c.

iphone-6s-kleurenVolgens nieuwe geruchten van de website Digitimes gaat Apple in 2015 drie nieuwe iPhone-modellen uitbrengen. Volgens verwachting zou Apple van plan zijn om twee nieuwe S-modellen uit te brengen: een 4,7-inch iPhone 6s en 5,5-inch iPhone 6s Plus. Daarnaast zou er nog een derde model uitkomen. Die zou de iPhone 6c gaan heten, beweert Digitimes.

Eerder ontstond de indruk dat Apple niet zou verder gaan met de C-modellen, als goedkopere uitvoering van de iPhone. Toch beweert de Aziatische website dat Apple ermee door wil gaan. De iPhone 6C zou beschikken over een 4-inch scherm, vergelijkbaar met de iPhone 5 en iPhone 5s. Dit zou verband kunnen houden met geruchten over een roze model, waar we een paar dagen geleden over hoorden. De iPhone 6C zou gemaakt worden door Westron, terwijl de andere modellen door Foxconn worden gemaakt.

iphone_screen_sizes

Het schermpaneel voor alle drie modellen zal worden gemaakt door Japan Display en LG Display. Daarnaast zal Sharp bijspringen voor de productie van schermen van de iPhone 6S Plus en de iPhone 6C. Alle schermen zouden gemaakt worden van Gorilla Glass en niet van saffierglas. Ze zouden Apple’s nieuwe Force Touch-technologie ondersteunen, zoals we eerder ook al meldden.

Alle drie nieuwe iPhones zijn voorzien van Touch ID-sensor en ingebouwde NFC-chip, zodat je kunt betalen met Apple Pay. De grotere modellen zullen worden geleverd met Samsung’s A9-processor. De iPhone 6C krijgt een A8-processor en houdt de 8 megapixelcamera, beweert Digitimes.

Wat de software betreft, worden de toestellen geleverd met iOS 9, waarbij de nadruk zal liggen op stabiliteit. Of Digitimes het correct heeft voorspeld zullen we later dit jaar ervaren. De website heeft het wel eens bij het juiste eind, maar niet altijd. In december gingen er ook al geruchten dat Apple door zou gaan met productie van 4-inch iPhones. Destijds werd beweerd dat het kleinere model vooral gericht was op vrouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 7:31
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.