Blauw vinkjes in WhatsApp

WhatsApp test iOS-update met schakelaar voor blauwe vinkjes

Een beta-update voor WhatsApp maakt het mogelijk om de blauwe vinkjes uit te schakelen. Daardoor zien vrienden niet of je een bericht las. Wanneer komt deze update voor iedereen beschikbaar?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Het was afgelopen jaar reden voor flink wat ophef: de blauwe vinkjes in WhatsApp. Aan de hand van de twee blauwe tekens in een chat zie je wie een bericht precies heeft gelezen. Een optie die niet kan worden uitgeschakeld in de iPhone-app, maar daar komt binnenkort verandering in. Een nieuwe betaversie van WhatsApp voor iOS bevat namelijk een schakelaar waarmee je de leesbewijzen kunt uitschakelen.

WhatsApp blauwe vinkjes uitzetten

In beta 2.12.1 van WhatsApp is een schakelaar Read receipts toegevoegd, die kan worden gevonden bij Account > Privacy. Deze optie is al langer aanwezig in de Android-versie van WhatsApp, maar is op het moment nog niet op de iPhone te vinden. De beta is enkel voor een selecte groep testers beschikbaar. Het is nog onduidelijk wanneer WhatsApp deze update publiekelijk beschikbaar zal stellen. De nieuwe app-versie is al een tijdje in de maak: in november 2014 was er al sprake over de optie om blauwe vinkjes uit te schakelen.

De blauwe vinkjes in WhatsApp laten zien of iemand je bericht heeft gelezen. Daarmee zijn de leesbewijzen net wat anders dan de groene vinken in WhatsApp, die enkel aangeven of een bericht is afgeleverd. Hoewel het nu nog niet mogelijk is de blauwe vinkjes uit te zetten in WhatsApp voor iOS, schreven we eerder wel hoe je ze kunt vermijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2015, 23:34
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.