TouchTone

Waan jezelf Edward Snowden in de game TouchTone

TouchTone is een game met sociaalkritische insteek: je speelt een NSA-agent die door te hacken plannen ontrafelt. De ontwikkelaars werkten eerder aan Puzzlejuice, Threes en andere iOS-hits.

TouchToneHeb je het wel weer even gehad met snackgames als Candy Crush Saga en Flappy Bird en steek je liever je energie en hersenen in een uitdagende puzzelgame, dan mag je TouchTone bovenaan je lijstje zetten. In deze game kruip je in de rol van een NSA-medewerker en moet je puzzels oplossen om achter steeds duistere geheimen te komen. Heb je altijd al eens in de rol van Edward Snowden willen kruipen, dan is dit je kans.

TouchTone is een game die wat met je doet: je krijgt als speler de opdracht om het communicatieverkeer te hacken van verdachte individuen, die vermoedelijk van plan zijn een terroristische aanslag te plegen. Daarbij krijg je stukken van telefoongesprekken, e-mail en andere communicatievormen onder ogen, zodat je beetje bij beetje een totaalplaatje kunt construeren. Het hacken gebeurt door middel van kleine minigames die in een cleane, Tron-achtige vorm zijn gegoten; het lijkt erop dat de ontwikkelaars tv-films als WarGames in gedachten hebben gehad bij het ontwerpen van TouchTone. De vervreemdende visuele stijl en de dreigende muziek passen in ieder geval prima bij de thematiek van de game. De puzzels bestaan uit het verbinden van punten door laserlicht te buigen met spiegels, te breken of op andere wijze te manipuleren. Los je een puzzel succesvol op, dan kom je weer een stukje meer te weten over je opdracht.

TouchToneTouchTone

De ontwikkelaars van TouchTone zijn geen onbekenden: Mike Boxleiter en Greg Wohlwend zetten eerder al de game Solipskier in de App Store en zijn ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van het populaire Threes! en Puzzlejuice. Dankzij de ervaring van beide mannen is TouchTone veel meer geworden dan een eenvoudige game. Het dient tevens als interactief commentaar op onze huidige samenleving, die continu op zoek is naar een balans tussen privacy en veiligheid. Mocht deze thematiek je aanspreken, dan heb je aan TouchTone een interessante, confronterende uitdaging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2015, 12:54
Categorie Apps
Onderwerp puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.