Apple Camps 2 rondwandelen

Met deze video’s kijk je op straatniveau naar Apple’s Campus 2

Twee nieuwe video's tonen de Apple Campus 2 vanaf de grond. We zien het binnenplein en een tunnel naar de parkeerterreinen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We hebben tot nu toe heel wat video’s van Apple’s nieuwe hoofdkantoor gezien, het ruimteschip dat in Cupertino verrijst. Maar vrijwel altijd waren ze vanuit de lucht gemaakt met drones. Twee nieuw verschenen video’s op YouTube laten voor het eerst zien hoe het complex er vanaf de grond uitziet.

Update 2 mei: Helaas zijn beide video’s offline gehaald, waarschijnlijk op verzoek van Apple.

Apple Camps 2 rondwandelen

De video’s laten de binnenplaats zien en de tunnels waarmee je onder de grond toegang krijgt tot het complex (of heel hard kunt wegrennen in het geval van calamiteiten). Een van de video’s is gemaakt door een bestuurder van een cementtruck en geeft een (wat bibberend) beeld van de binnenplaats van de ring. In het gebouw zullen 12.000 medewerkers aan de slag gaan. Uit architectuurafbeeldingen blijkt dat er in ieder geval twee cafetaria’s en andere gebouwen komen, om een hapje te eten.

In het andere fragment, in de verticaal geschoten video hieronder, rij je door een tunnel behorend bij Gate 5. Sinds 2014 wordt er al gewerkt aan de tunnels, die breed genoeg zijn om er met een auto doorheen te rijden. Ze verbinden de binnenring met buitengemeen gebouwen, zoals het theater.

Af en toe geeft Apple zelf ook foto’s vrij, bijvoorbeeld bij het plaatsen van daken en andere cruciale fases in het bouwproces. Een aantal daarvan vind je in onze gids over Apple Campus 2.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 02 mei: Beide video's zijn offline gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2016, 11:41
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple campus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.