apple-cupertino

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij op hoofdkantoor Apple

De politie onderzoekt een mogelijke schietpartij op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, waarbij een man is overleden in een vergaderzaal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Amerikaanse politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Er zou een dode man zijn gevonden in een vergaderzaal. Ook is er een vrouw afgevoerd door het beveiligingsteam van Apple en zou er in de nabijheid een wapen zijn gevonden.

apple-cupertino
Update 29 april 2016 8:00 uur: De overleden man zou een 25-jarige software-engineer zijn.

Update 28 april 2016 16:45 uur: Apple heeft inmiddels officieel gereageerd op het incident. Apple heeft de pers het volgende laten weten:

We are heartbroken by the tragic loss of a young and talented coworker. Our thoughts and deepest sympathies go out to his family and friends, including the many people he worked with here at Apple. We are working to support them however we can in this difficult time.

Update 23:00 uur: Inmiddels is bekend dat de overleden persoon een Apple-medewerker was. Bovendien heeft de politie bekendgemaakt dat het om een geïsoleerd incident gaat, waarbij slechts één persoon betrokken is. Andere medewerkers zijn niet in gevaar. Het zou kunnen gaan om een zelfmoord.

Een verslaggeefster van het lokale tv-station KTVU liet om 9:10 uur lokale tijd weten dat er een dode persoon was gevonden in een vergaderzaal van Apple. In opnames van de politiescanner is te horen dat er een telefoontje werd gepleegd naar het kantoor van de sheriff. Daarin werd gesproken over een vrouwelijke medewerker, die tijdens een conflict gewond zou zijn geraakt aan haar hoofd. De beveiligingsdienst van Apple zou haar vervolgens naar de uitgang hebben begeleid. De man in de vergaderzaal zou de schutter zijn, maar daarover is nog geen zekerheid.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 april: Vermoedelijke identiteit van slachtoffer toegevoegd.
  • 2016 - 28 april: Officiële reactie van Apple is aan het artikel toegevoegd.
  • 2016 - 27 april: Informatie over geïsoleerd incident toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 8:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cupertino

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.