whatsapp-banner

WhatsApp groeit naar 900 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp is de grens van 900 miljoen actieve gebruikers gepasseerd. De berichtendienst moet geld gaan verdienen als ze de grens van 1 miljard bereiken.

jan-koum-whatsappWhatsApp is hard op weg om de magische grens van 1 miljard actieve gebruikers te passeren. De berichtendienst heeft er inmiddels 900 miljoen, meldt mede-oprichter Jan Koum. Op de foto is het moment te zien waarop Koum de mijlpaal wereldkundig maakt via Facebook. Afgelopen april had WhatsApp 800 miljoen actieve gebruikers. Zodra WhatsApp de grens van een miljard passeert, moet de app geld gaan verdienen van moederbedrijf Facebook.

WhatsApp: 900 miljoen gebruikers

Facebook CEO Mark Zuckerberg zei eerder, dat hij verwacht dat WhatsApp financieel resultaat gaat opleveren. Met het huidige groeitempo wordt die grens eind 2015 of begin 2016 gehaald. Facebook nam WhatsApp begin 2014 over voor een bedrag van 19 miljard dollar. Ook toen had de app nog geen verdienmodel: er zijn geen stickers en andere extra’s die je kunt kopen en het aanvankelijke plan om na een jaar geld te gaan vragen werd in de ijskast gezet.

Als je naar de cijfers kijkt, dan lijkt de groei zich wel wat af te vlakken. WhatsApp deed er drie maanden over om van 700 naar 800 miljoen te gaan. De volgende stap van 800 naar 900 miljoen duurde vijf maanden:

  • Januari 2015: 700 miljoen gebruikers
  • April 2015: 800 miljoen gebruikers
  • September 2015: 900 miljoen gebruikers

Eerder dit jaar werd bekend dat 9,7 miljoen Nederlanders gebruik maken van WhatsApp. Ook bleek dat de gemiddelde Nederlander behoorlijk actief gebruik maakt van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 8:30
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.