firefox-preview-ios

Mozilla brengt eerste preview van Firefox voor iOS uit

Firefox voor iOS is in de App Store verschenen, maar voorlopig alleen in Nieuw-Zeeland. Wie wil, kan meehelpen bugs uit de browser te halen.

De ontwikkeling van een Firefox-browser voor iOS schiet lekker op. Mozilla heeft vandaag bekendgemaakt dat ze al een preview van Firefox voor iOS in de App Store hebben gezet. Je zult er echter wel een Nieuw-Zeelands App Store-account voor moeten hebben. Als je fanatiek gamer bent, heb je waarschijnlijk al zo’n account omdat nieuwe games vaak als eerste in Nieuw Zeeland worden uitgebracht.

firefox-preview-ios

Firefox voor iOS: eind 2015 wereldwijd

De nu verschenen browser is nog niet eens de definitieve versie. Eigenlijk is Mozilla bezig met een publieke betatest, waarbij gebruikers mogen jagen op bugs en andere fouten. De organisatie hoopt met deze testversie ook allerlei data te verzamelen, zodat de wereldwijde lancering straks zonder problemen zal verlopen. Later dit jaar zal de browser in andere landen beschikbaar komen.

Eén van de functies die momenteel wordt getest, is Intelligent Search. Dit is een slimme zoektool die relevante resultaten boven water haalt van dataleveranciers die je zelf kiest. Daarmee probeert Firefox zich te onderscheiden van de al bestaande browsers. ook hebben ze een optie om accounts en instellingen mee te nemen van het ene naar het andere apparaat, dankzij de functie Firefox Accounts. Je synchroniseert daarmee je browserhistorie, wachtwoorden en geopende tabbladen. Via een formulier binnen de app kun je eventuele fouten doorgeven aan het ontwikkelteam.

Firefox was in het verleden het populairste alternatief voor de standaardbrowsers IE en Safari. Sindsdien is die rol overgenomen door Google’s Chrome. In 2013 riep Mozilla nog, dat ze geen plannen had om ooit een versie van Firefox voor iOS uit te brengen, omdat ze vonden dat de regels van Apple te beperkend waren. Nu kiezen ze toch eieren voor hun geld. Sinds eind vorig jaar is de nieuwe browser in ontwikkeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 9:00
Categorie Apps
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.