WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp heeft 700 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp telt inmiddels meer dan 700 miljoen actieve gebruikers. Daarmee groeit de berichten-app ook na de Facebook-overname als kool.

WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsberichtBerichtendienst WhatsApp heeft inmiddels 700 miljoen actieve gebruikers. Dit vertelt WhatsApp-CEO Jan Koum. Daarmee is WhatsApp in korte tijd fors gegroeid: in augustus had de app nog 600 miljoen gebruikers, en tijdens de overname door Facebook in februari waren dat er 500 miljoen.

WhatsApp heeft het over actieve gebruikers die de app in de afgelopen maand hebben gebruikt. Deze WhatsApp-gebruikers zouden inmiddels meer dan 30 miljard berichten per dag versturen.

CEO Jan Koum heeft alleen de wereldwijde gebruikerscijfers gedeeld. Hoeveel van deze 700 miljoen app-gebruikers bevinden zich in Nederland? Een onderzoek van oktober 2014 beweert dat 8,7 miljoen Nederlanders zich op WhatsApp bevinden. In een interview met WhatsApp-medeoprichter Brian Acton werd een hoger aantal genoemd in maart 2014: 9,5 miljoen Nederlanders. Meer dan de helft van Nederland lijkt hoe dan ook WhatsApp te gebruiken. Onder jongeren zou dat zelfs 70 procent zijn.

WhatsApp werkt op het moment aan onder andere een VoIP-functie, waarmee je kunt bellen naar andere app-gebruikers. Onlangs werd ook ontdekt dat er een webversie wordt ontwikkeld, zodat je ook op een computer met je WhatsApp-vrienden kunt chatten. Een Skype-optie en autorijmodus kwamen gisteren nog aan het licht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2015, 8:20
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.